Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει το καλύτερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο δεν διαπραγματευόμαστε τις αρχές μας και δεν μπορούμε να κάνουμε ειδική συμφωνία για την Ελλάδα, δήλωσε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του,

13 Φεβρουαρίου 2017 20:36

Η νεαρότερη Βρετανίδα που έγινε ποτέ εκατομμυριούχος, κερδίζοντας τη λοταρία, σκοπεύει να μηνύσει την εταιρεία για αμέλεια, επειδή, όπως λέει καταστράφηκε η ζωή της.

Η Τζέιν Πάρκ, που σήμερα είναι 21 ετών, κέρδισε 1 εκατομμύριο στερλίνες (1,17 εκατ. ευρώ) όταν ήταν 17 ετών, ωστόσο ισχυρίζεται ότι θα βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση εάν δεν κέρδιζε ποτέ.

Όπως σημειώνει, δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται σε ανήλικους να κερδίζουν τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά, κρίνοντας από την ίδια, που επί τόσα χρόνια κατανάλωνε ακατάπαυστα και έχασε μακροπρόθεσμα την ευτυχία της.

Προτού κερδίσει τη λοταρία, η Τζέιν εργαζόταν για 8 στερλίνες την ώρα και ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα με την μητέρα της, στο Εδινβούργο. Τώρα, είναι κάτοχος δύο ακινήτων.

«Τις περισσότερες φορές εύχομαι να μην είχα καθόλου χρήματα. Η ζωή μου θα ήταν πιο εύκολη εάν δεν είχα νικήσει. Οι άνθρωποι με κοιτούν και σκέφτονται 'εύχομαι να ζούσα τη ζωή της και να είχα τα χρήματά της'. Αλλά δεν συνειδητοποιούν το άγχος που με έχει καταβάλει. Έχω υλικά αγαθά, αλλά η ζωή μου είναι κενή. Ποιο είναι το νόημα της ζωής μου;», δήλωσε η 21χρονη.

Εκπρόσωπος της Camelot που διαχειρίζεται τη λοταρία, απάντησε στον Independent πως η εταιρεία παίρνει στα σοβαρά τη φροντίδα των νικητών της και προσφέρει σε όλους τους μεγάλους νικητές υποστήριξη και συμβουλές για όσο διάστημα επιθυμούν. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση της Τζέιν, σημειώνει, ένας σύμβουλος την επισκέφθηκε στο σπίτι για να της δώσει το βραβείο της, και να τη βοηθήσει να διαχειριστεί τη δημοσιότητα, από τη στιγμή που η ίδια αποφάσισε να γνωστοποιήσει το γεγονός ότι κέρδισε αυτά τα χρήματα.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, συστάθηκε ανεξάρτητη οικονομική και νομική επιτροπή, που έφερε τη Τζέιν σε επαφή με μια άλλη κοπέλα η οποία είχε κερδίσει επίσης στην ίδια ηλικία, ώστε να μοιραστεί την εμπειρία της και να την βοηθήσει να προσαρμοστεί στη νίκη.

Απαντώντας σχετικά με το ζήτημα της ηλικίας των συμμετεχόντων, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι «οποιοσδήποτε πολίτης άνω των 16 ετών μπορεί να παίξει στη λαχειοφόρο αγορά, και ως εκ τούτου να κερδίσει το έπαθλο. Το όριο ηλικίας καθορίζεται από το κοινοβούλιο και όχι από εμάς».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos