Το καρναβάλι της Βραζιλίας «νίκησε» την οικονομική κρίση

26 Φεβρουαρίου 2017 01:30

Οι εκδηλώσεις για το διάσημο καρναβάλι της Βραζιλίας ξεκινούν σήμερα και οι αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο ετοιμάζονται να παραδώσουν το κλειδί της πόλης στο «βασιλιά Μόμο», τον κατά παράδοση επικεφαλής της μεγάλης γιορτής.


Παρά την ύφεση και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των αστυνομικών, που ενέτειναν τις ανησυχίες για την ασφάλεια τις τελευταίες εβδομάδες, χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες κατέκλυσαν το Ρίο ενόψει της έναρξης του πενθήμερου φεστιβάλ, το οποίο οι αρχές της πόλης αναμένουν να προσελκύσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο επισκέπτες και να φέρει στην τοπική οικονομία έσοδα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Το περίφημο φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο κόσμος πλημμυρίζει τις συνοικίες για να γιορτάσει, ενώ κορυφώνεται με τις παρελάσεις στην ομώνυμη λεωφόρο στο Ρίο, λαμβάνει φέτος χώρα, σε μια χρονική περίοδο όπου η Βραζιλία επιχειρεί να ανακάμψει από την την χειρότερη στα χρονικά ύφεση, που πλήττει την οικονομία εδώ και 2 χρόνια με φόντο την πολιτική αστάθεια που οδήγησε πέρυσι στην αποπομπή της προέδρου.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos