Εταιρείες-κολοσσοί «πάγωσαν» τις διαφημίσεις τους στην Google

22 Μαρτίου 2017 12:21

Μέτρα ανακοινώνει ότι θα πάρει η Google ούτως ώστε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τουλάχιστον 250 εταιρειών-κολοσσών που διαφημίζονται τόσο στη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας όσο και στο YouTube.


Εδώ και μερικές μέρες γνωστές επιχειρήσεις όπως η L'Oreal, το BBC, η HSBC, η Audi, η Volkswagen, η Guardian, η Toyta και η Tesco έχουν παγώσει τις διαφημίσεις τους στις πλατφόρμες της Google, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ο πληρωμένος διαφημιστικός χώρος που έχει δώσει η εταιρεία συνυπάρχει στην ίδια σελίδα με βίντεο, κείμενα και γενικότερα υλικό που εκφράζει ακραίες-εξτρεμιστικές ιδεολογίες ή έχουν προσβλητικό περιεχόμενο.
Η λύση
Η Google, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για να επιλυθεί το πρόβλημα και να λήξει στην ουσία το μποϊκοτάζ εναντίον της, θα κάνει αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται οι διαφημίσεις και στο πώς θα τις διαχειρίζονται οι ίδιες οι διαφημιζόμενες εταιρείες. Παράλληλα αναμένεται να υιοθετήσει αυστηρότερη πολιτική ως προς το περιεχόμενο που θα εμφανίζεται στις πλατφόρμες της, με το YouTube να βρίσκεται κυρίως στο επίκεντρο της αναθεώρησης των κανόνων της εταιρείας.
Σημειώνεται εδώ ότι λίγο μετά τις ανακοινώσεις αυτές, το Twitter γνωστοποίησε ότι από το 2015 μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει κλείσει συνολικά περισσότερους από 636.000 λογαριασμούς εξαιτίας αναρτήσεων που προωθούσαν τον βίαιο εξτρεμισμό. Μάλιστα οι 367.890 λογαριασμοί εξ αυτών έκλεισαν το τελευταίο εξάμηνο του 2016.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos