Πρίγκιπας Χάρι: Έζησα το απόλυτο χάος μετά το θάνατο της μητέρας μου - Κατέφυγα σε ψυχολόγο

17 Απριλίου 2017 12:20

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο πρίγκιπας Χάρι και παραδέχτηκε πως κατέφυγε σε ειδικούς, χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας του.

Μιλώντας στην Daily Telegraph δήλωσε πως υπέφερε από «απόλυτο χάος» επί δύο χρόνια, στην ηλικία των 20, αποφεύγοντας να εκφράσει τα συναισθήματά του, μετά το τροχαίο δυστύχημα που είχε η πριγκίπισσα Νταϊάνα και πρόσθεσε πως ήρθε αντιμέτωπος με τη θλίψη του όταν ήταν 28 ετών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να θέλει «να χτυπήσει κάποιον».

Ο Πρίγκιπας Χάρι είπε ότι εμπνεύστηκε να μιλήσει λόγω της εμπλοκής του με τη φιλανθρωπική οργάνωση «Heads Together» και δήλωσε στην εφημερίδα πως «Έκρυβα το κεφάλι μου μέσα στην άμμο για πολλά χρόνια».

«Χάνοντας τη μητέρα μου στην ηλικία των 12 ετών και καταπιέζοντας τα συναισθήματά μου για τα τελευταία 20 χρόνια, είχε μια σοβαρή επίδραση όχι μόνο στην προσωπική μου ζωή, αλλά και στην δουλειά μου. Μόλις πριν από τρία χρόνια κατάφερα να κάνω κάτι... χάρη στην υποστήριξη άλλων και στον αδερφό μου που μου έλεγαν ‘πρέπει να το αντιμετωπίσεις – δεν είναι φυσιολογικό να πιστεύεις ότι δεν σε έχει επηρεάσει καθόλου’. Ο δικός μου τρόπος αντιμετώπισης ήταν να κλείνομαι και να κρύβω τα συναισθήματά μου – αρνούμενος να σκεφτώ τη μητέρα μου γιατί πώς θα με βοηθούσε εξάλλου; Έλεγα πάντα στον εαυτό μου ‘ μην αφήσεις τα συναισθήματά σου να σε επηρεάσουν’. Ήμουν ένας τυπικός 28άρης που έλεγα πως η ζωή είναι ωραία και στη συνέχεια άρχισαν να έχω μερικές συζητήσεις και τότε όλη αυτή η θλίψη που δεν είχα αφήσει ποτέ να εκδηλωθεί, βγήκε στην επιφάνεια».

Και συνέχισε: «Δεν ήξερα ποιο ήταν το λάθος με μένα. Ζούσα σε ένα απόλυτο χάος. Νόμιζα πως ήταν μέρος της ανάπτυξής μου».

Ο πρίγκιπας, πέμπτος στη σειρά για το θρόνο, είπε πως τώρα «είναι καλά» και παραδέχθηκε πως πλέον μπορεί να πάρει «στα σοβαρά» την εργασία του και την ιδιωτική του ζωή.

Είπε, επίσης, πως πιστεύει, από την εμπειρία του, πως η ψυχική υγεία όλων θα ήταν πολύ καλύτερη, αν υπήρχε ο κατάλληλος άνθρωπος για να μιλήσουν για τα προβλήματά τους.

Πρόσθεσε, δε, πως έφτασε πολλές φορές κοντά στα όρια της κατάρρευσης, ως αποτέλεσμα της θλίψης. Για μια περίοδο, μάλιστα, ασχολήθηκε με την πυγμαχία, γιατί «ήταν στα πρόθυρα να χτυπήσει κάποιον, και το να χτυπάς κάποιον με τα ειδικά γάντια ήταν πιο εύκολο».

Τέλος, πρόσφερε, επίσης, τις συμβουλές του σε άλλους που αγωνίζονται: «Ο καθένας έχει τα άγχη του, υπάρχουν τρόποι και μέσα για να διαχειριστεί κανείς αυτό το άγχος και να αντιμετωπίσει τη ζωή γενικά και πως αυτό δεν θα κάνει μόνο καλύτερη τη ζωή για εσάς αλλά και για τους γύρω σας που νοιάζονται για σας και ανησυχούν».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos