Αυστραλή με σπάνια πάθηση: Θυμάται τα πάντα από τότε που ήταν μωρό

26 Απριλίου 2017 15:06

Μια γυναίκα στην Αυστραλία μίλησε για το πώς μπορεί να θυμηθεί τα πάντα από τότε που ήταν νεογέννητο μωρό.

Η 27χρονη Ρεμπέκα Σάροκ, από το Μπριμπέιν, είναι ένας από τους 80 ανθρώπους στον κόσμο, που έχει εξαιρετικά ανώτερη αυτοβιογραφική μνήμη (HSAM). Η σπάνια αυτή κατάσταση της δίνει μια εξαιρετικά ισχυρή μνήμη που μπορεί να θυμάται λεπτομέρειες από τη ζωή της, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των δώρων που έλαβε στα πρώτα της γενέθλια. Το HSAM της δίνει επίσης τη δυνατότητα να μπορεί να διατηρεί απίστευτες πληροφορίες, όπως το να απαγγέλει όλα τα βιβλία του Χάρι Πότερ.

Από την άλλη πλευρά όμως, το HSAM επιτρέπει στους πάσχοντες να θυμούνται τις οδυνηρές αναμνήσεις, όπως τους χωρισμούς αλλά και το πένθος.

Σε μια ανάρτησή της με τον τίλο «Μπορώ να θυμηθώ πώς ήμουν σαν νεογέννητο», η Σάρκο, έγραψε πρόσφατα στον ιστότοπο Omni, πως η πιο παλιά της μνήμη είναι από την ηλικία των 12 ημερών και περιέγραψε το πώς οι γονείς της την έβαλαν στο κάθισμα του οδηγού στο αυτοκίνητό τους και έβγαλαν μια φωτογραφία.

«Ως νεογέννητο παιδί ήμουν περίεργη ως προς το τι ήταν το κάλυμμα του καθίσματος και το τιμόνι. Αν και σε εκείνη την ηλικία δεν είχα αναπτύξει ακόμη την ικανότητα να μπορώ να σηκωθώ και να διερευνήσω τι θα μπορούσαν να είναι τα περίεργα πράγματα γύρω μου» έγραψε.

Η Σάροκ στη συνέχεια αποκάλυψε πώς έβλεπε τα παιχνίδια της και τον ανεμιστήρα δίπλα στο κρεβάτι της, το σατέν φόρεμα που της είχαν φορέσει οι γονείς της στα πρώτα της γενέθλια αλλά και μια κούκλα Μίνι, την οποία φοβόταν. Στην ηλικία των 18 μηνών, η Σάρον λέει πως θυμάται ότι άρχισε να ονειρεύεται.

Για να βοηθήσει στην καλύτερη κατάνόηση της ανθρώπινης μνήμης, η Σάροκ συμμετέχει σε δύο μελέτες μνήμης με επιστήμονες στις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Ελπίζει πως η έρευνα θα βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα μνήμης, συμπεριλαμβανομένης της άνοιας.

Η Σάροκ δεν είναι το μόνο άτομο με αυτή τη σπάνια πάθηση που μοιράζεται την ιστορία της. Η 25χρονη Αλεξάντρα Γουόλφ, από το Μέριλαντ των ΗΠΑ, δήλωσε σε μια συνέντευξή της στο NPR πως η ασθένεια αυτή μοιάζει με «ταξίδι στο χρόνο». Όπως δήλωσε στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, μπορεί να θυμάται όλα όσα άκουσε και ένιωσε σε μία μέρα.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos