Το στοίχημα των εκλογών για την ελληνική μειονότητα

25 Μαϊος 2017 12:08

Προς εκλογές στις 25 Ιουνίου οδεύει πλέον η Αλβανία (και όχι στις 18 όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο), στη βάση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην απερχόμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Αντι Ράμα και το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα του Λουλζίμ Μπάσα.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφώνησαν στη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Η προθεσμία, ωστόσο, των 60 ημερών για τη συγκρότηση εκλογικών συνασπισμών έχει εκπνεύσει, πράγμα που συνεπάγεται προβλήματα για την ελληνική εθνική μειονότητα.

Τα δύο κόμματα της ελληνικής μειονότητας, εάν κατέβουν αυτόνομα, κινδυνεύουν με πολιτικό αφανισμό (καθώς δεν πιάνουν το όριο του 8,5%-9%). Για το ΚΕΑΔ (Κόμμα Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) που στηρίζεται από την οργάνωση ΟΜΟΝΟΙΑ (και έχει σήμερα έναν βουλευτή, τον Βαγγέλη Ντούλε) (φωτογραφία) η διέξοδος είναι να βάλει υποψηφίους στις λίστες του Δημοκρατικού Κόμματος με στόχο να εκλέξει έναν ή δύο βουλευτές (με τον πρόεδρο Β. Ντούλε σε εγγυημένα εκλόγιμη θέση).

Στελέχη της παράταξης δηλώνουν στο «Εθνος» ότι το εν λόγω σχέδιο βρίσκεται σε φάση «αποκρυστάλλωσης». Το ΕΕΜΜ-MEGA από την άλλη, που είχε συμμαχήσει με τον Ράμα, οδεύει προς εκλογική συντριβή και δεν αποκλείεται ακόμη και να αποσυρθεί.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos