Βενεζουέλα: Διαδηλώσεις για την ελευθερία της έκφρασης

28 Μαϊος 2017 15:02

Χιλιάδες πολίτες στο Καράκας διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης Μαδούρο και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, 10 χρόνια μετά το κλείσιμο ενός τηλεοπτικού σταθμού που υποστήριζε την αντιπολίτευση.

Στα ανατολικά της πρωτεύουσας ξέσπασαν νέες συγκρούσεις. Νεαροί διαδηλωτές που φορούσαν μάσκες έκλεισαν δρόμους με φορτηγά στα οποία στη συνέχεια έβαλαν φωτιά δημιουργώντας πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν. Σε απάντηση οι διαδηλωτές έκαναν ρίψη μολότοφ και πετρών.
Οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις στη Βενεζουέλα είναι καθημερινές πλέον από την 1 Απριλίου και μετά. Συνολικά 58 άτομα έχουν σκοτωθεί. Ένας 33χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί την Πέμπτη το βράδυ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Κουμπαντάρε, στη δυτική επαρχία Λάρα, κατέληξε την Παρασκευή.

Οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι μια 34χρονη πρώην στρατιώτης σκοτώθηκε το Σάββατο αφού χτυπήθηκε από ομάδα ατόμων επίσης στο Κουμπαντάρε. Αν και η εισαγγελία δεν συνδέει τον θάνατο της με τις διαδηλώσεις, ο τοπικός Τύπος αναφέρει ότι το θύμα δέχθηκε επίθεση επειδή έβγαζε φωτογραφίες μιας τελετής στη μνήμη του 33χρονου που τραυματίστηκε και στη συνέχεια κατέληξε.
Επτά στους δέκα πολίτες της Βενεζουέλας επιθυμούν την απομάκρυνση του προέδρου Μαδούρο, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις με τη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση να πυροδοτεί τη λαϊκή οργή. Νέες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos