Γιατί πέφτουν περισσότερο τα μαλλιά το καλοκαίρι

02 Ιουνίου 2017 23:36

Το καλοκαίρι μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η τριχόπτωση γίνεται πιο έντονη αλλά αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να δείτε κάποιες τούφες μαλλιών να πέφτουν από το κεφάλι σας περισσότερο σε σχέση με άλλες φορές αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Οι επιστήμονες, λοιπόν, τονίζουν ότι το καλοκαίρι πολλοί άνθρωποι χάνουν περισσότερους τρίχες, αλλά αυτό δεν είναι κάτι ανησυχητικό, καθώς οφείλεται στον φυσικό κύκλο της τρίχας.

Η φυσιολογική τριχόπτωση οφείλεται στο ότι οι τρίχες δεν βρίσκονται όλες στην ίδια φάση ανάπτυξης: καθημερινά κάποιες αναγεννώνται και άλλες πεθαίνουν. Έτσι, το να χάνει κάποιος έως 100 τρίχες την ημέρα είναι κάτι φυσιολογικό. Η απώλεια δείχνει ότι τελείωσε ο κύκλος ζωής του στελέχους της τρίχας και από τον θύλακο θα βγει ένα καινούργιο.

Σύμφωνα με δερματολόγους η απώλεια τριχών τον Αύγουστο είναι μια εξελικτική διαδικασία. Το δέρμα του κεφαλιού συγκρατεί τις τρίχες τους πιο ηλιόλουστους μήνες για να προστατεύσει το κεφάλι από τα ηλιακά εγκαύματα. Στην εκπνοή του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου, οι τρίχες αρχίζουν να πέφτουν.

Αποφεύγετε γενικά να κάνετε μεγάλες αλλαγές στα μαλλιά σας μετά την άνοιξη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς για παράδειγμα, οι βαφές και οι χημικές διεργασίες έχουν επιπτώσεις στους θύλακες των τριχών.

www.mediacalnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos