Τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου -Εξερράγη βόμβα, 20 τραυματίες

15 Σεπτεμβρίου 2017 13:06

Εκρηξη στο μετρό του Λονδίνου σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10:30 ώρα Ελλάδος. Πηγές της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αναφέρουν ότι το περιστατικό το χειρίζονται ως τρομοκρατική επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τραυματίες.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ή των δραστών που κρύβονται πίσω από την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου -η οποία άφησε πίσω της τουλάχιστον 20 τραυματίες- έχει εξαπολύσει η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Σύμφωνα με το Sky News, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, το βρετανικό δίκτυο μεταδίδει ότι το γεγονός ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν κάηκε ολοσχερώς θα βοηθήσει σημαντικά τους αστυνομικούς με τις έρευνές τους.

Ένας πρώην διευθυντής της αντιτρομοκρατικής, δήλωσε στο Sky News ότι το περιστατικό μοιάζει με «χτύπημα μοναχικού λύκου».

Το περιστατικό σημειώθηκε στη στάση Parsons Green, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Οι συρμοί στο σημείο έχουν ακινητοποιηθεί και τα δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται. Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν μπροστά στο περιστατικό, μιλώντας στο BBC, είπε ότι ακούστηκε ένας θόρυβος και μετά υπήρξε ένα «τείχος φλόγας», το οποίο εξαπλώθηκε μέσα στο γεμάτο κόσμο βαγόνι.

Οι πόρτες άνοιξαν και οι επιβάτες -κάποιοι από αυτούς με εγκαύματα στο πρόσωπο- άρχισαν να τρέχουν ουρλιάζοντας.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι πολλά άτομα τραυματίστηκαν και μετά την έκρηξη, από τον πανικό που ακολούθησε, καθώς ποδοπατήθηκαν. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούσαν για τραυματίες με εγκαύματα αλλά και αίματα στο πρόσωπο.

Νέοτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας προσπαθούν να εξουδετερώσουν μια δεύτερη βόμβα στο τρένο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail υπήρξαν αναφορές ότι στο σταθμό υπήρχε και ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι που περιφερόταν εκεί μετά την έκρηξη. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ξιωματούχος μιλώντας επίσης στη Daily Mail δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι υπάρχει και δεύτερη βόμβα, ξέφυγε ένας άνδρας με μαχαίρι».

Ωστόσο η Σκότλαντ Γιαρντ επιβεβαιώνει μόνο ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται σαν τρομοκρατικό αλλά δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι υπήρχε και δεύτερη βόμβα ή το κυνηγούν έναν άνδρα που διέφυγε από το βαγόνι και σχετίζεται με τη βόμβα.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.

«Φοβούμαι ότι οι πληροφορίες μου είναι περιορισμένες και είναι σημαντικό να μην προβαίνουμε σε εικασίες αυτή τη στιγμή. Προφανώς όλοι θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να συνεχίσουν φυσιολογικά τις ζωές τους, όσο φυσιολογικά μπορούν», δήλωσε στο Skynews.

Το απόγευμα έχει συγκαλέσει το κυβερνητικό συμβούλιο Cobra για επείγουσες καταστάσεις για να συζητήσουν για την τρομοκρατική επίθεση.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos