Τρόμος στο Λας Βέγκας: Οπλοστάσιο με 42 όπλα είχε ο συνταξιούχος μακελάρης

03 Οκτωβρίου 2017 10:37

Ο 64χρονος πρώην λογιστής δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές που ψάχνουν εναγωνίως για το κίνητρό του - Στο σπίτι του βρέθηκαν 19 όπλα ενώ άλλα 23 είχε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου από το οποίο σκόρπισε το θάνατο - Να μην εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα, ζητά η CIA

Συνταξιούχος λογιστής, τακτικός θαμώνας των καζίνο: Τίποτε στη διαδρομή του 64χρονου Στίβεν Πάντοκ δεν μοιάζει να μπορεί να δώσει μια εξήγηση για το φοβερό μακελειό του οποίου υπήρξε δράστης. Το βράδυ της Κυριακής, ο άνδρας αυτός σκότωσε 59 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 527 ανοίγοντας πυρ εναντίον του πλήθους σε μια συναυλία κάντρι σε ανοικτό χώρο στο Λας Βέγκας, διαπράττοντας μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) αν και οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας διαψεύδουν κατηγορηματικά αυτή την εκδοχή μιλώντας για έναν «μοναχικό λύκο» και έναν «ψυχοπαθή».

Στο σπίτι του στο Μεσκίτ βρέθηκε ένα πλήρες οπλοστάσιο καθώς οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μετά από έφοδο ότι είχε 19 όπλα ενώ όπως διαπιστώθηκε άλλα 23 ήταν τα όπλα που είχε μεταφέρει μαζί του σε βαλίτσες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου από το οποίο σκόρπισε το θάνατο. Οι αστυνομικοί βρήκαν, επίσης, εκρηκτικές ύλες στο αυτοκίνητό του αλλά και άλλες ηλεκτρικές συσκευές με τις οποίες δεν γνωρίζουν ακόμη τι σχεδίαζε να κάνει ο Πάντοκ. Όπως, όμως, προέκυψε από εμπόρους όπλων από τους οποίους είχε προμηθευτεί τα όπλα του, ο 64χρονος περνούσε πάντα τους ελέγχους ασφαλείας που είναι απαραίτητοι προκειμένου κανείς να προμηθευτεί όπλο στις ΗΠΑ.

Τρόμο προκαλεί εντωμεταξύ η πληροφορία ότι μια εβδομάδα νωρίτερα ο Πάντοκ είχε παρακολουθήσει και άλλη μια συναυλία στο Λας Βέγκας.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos