Φάλαινες 10 μέτρων «χορεύουν» γύρω από κολυμβητή

24 Οκτωβρίου 2017 15:12

Δεν φοβάται, απλώνει το χέρι και αγγίζει τη μία και μετά στέκεται άναυδος και παρακολουθεί τον «χορό των γιγάντων» γύρω του

Η θέα μίας φάλαινας είναι από μόνη της συγκλονιστική. Το μεγαλύτερο θηλαστικό του πλανήτη, με μήκος που φτάνει και ξεπερνά τα 10 μέτρα, παρουσιάζεται σπάνια κοντά στον άνθρωπο, καθώς αρέσκεται να κολυμπά στους ωκεανούς και σε μεγάλα βάθη, ώστε να αποφεύγει τους κινδύνους.

Ένας κολυμβητής ωστόσο, είχε την ευκαιρία όχι μόνο να αντικρίσει από κοντά δύο μεγάλες φάλαινες μήκους 10 μέτρων, αλλά να τις αγγίξει και να κολυμπήσει για αρκετή ώρα σε απόσταση κυριολεκτικά αναπνοής.

Ο κολυμβητής, όντας ενθουσιασμένος, δεν δείχνει ούτε μία στιγμή να φοβάται, αν και -πιθανότατα- γνωρίζει ότι με ένα κατά λάθος χτύπημα του πτερυγίου ή της ουράς της, η φάλαινα μπορεί να τον σκοτώσει.
Παρόλα αυτά, απλώνει το χέρι και ακουμπάει τη μία. Ακολούθως στέκεται και θαυμάζει το μεγαλείο της φύσης, καθώς οι δύο «γίγαντες» επιδίδονται σε ένα χορό, κολυμπώντας ήρεμα γύρω του.

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή ενός ανθρώπου που δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του...

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos