Κάντε το όπως τα κουνέλια: Η πολωνική καμπάνια κατά της υπογεννητικότητας

09 Νοεμβρίου 2017 12:55

Το υπουργείο Υγείας εξηγεί ότι με την καμπάνια αυτή θέλει να πείσει τους Πολωνούς ηλικίας 18 έως 45 ετών να βελτιώσουν την υγεία τους και έτσι τις δυνατότητες αναπαραγωγής

Με τη φράση «γεννάτε σαν τα κουνέλια» επιχειρεί η κυβέρνηση της Πολωνίας να πείσει τους πολίτες της να κάνουν οικογένειες με πολλά παιδιά προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα.

Προς ενίσχυση, μάλιστα, της καμπάνιας η κυβέρνηση κυκλοφόρησε και ένα σχετικό βίντεο με πρωταγωνιστές τα... κουνέλια. Στο βίντεο ακούγεται ο αφηγητής να αποκαλύπτει το μυστικό των πολυάριθμων «οικογενειών» τους, τη γυμναστική, την υγιεινή διατροφή και το λίγο άγχος.

Οι δημιουργοί του βίντεο αφήνουν και ένα υπονοούμενο - με το ζευγάρι των ανθρώπων που εμφανίζεται στο βίντεο - ότι θα βοηθήσει και λίγο ρομάντσο ενώ επιχειρούν να περάσουν και ένα μήνυμα κατά του αλκοόλ με ένα ποτήρι κρασί που πέφτει.
Στην Πολωνία ο ρυθμός γεννήσεων είναι της τάξης των 1,32 παιδιών ανά γυναίκα το 2015 με μόνο την Πορτογαλία να έχει χαμηλότερους ρυθμούς.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας εξηγεί ότι με την καμπάνια αυτή θέλει να πείσει τους Πολωνούς ηλικίας 18 έως 45 ετών να βελτιώσουν την υγεία τους και έτσι τις δυνατότητες αναπαραγωγής με έναν τρόπο που δεν θα προσβάλει κανέναν.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos