Εντείνονται οι έρευνες για το «εξαφανισμένο» υποβρύχιο με το 44μελές πλήρωμα

18 Νοεμβρίου 2017 13:33

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του υποβρυχίου με το 44μελές πλήρωμα που εξαφανίστηκε ενώ έπλεε περίπου 270 μίλια ανοικτά των ακτών της Αργεντινής έχει ξεκινήσει το πολεμικό ναυτικό της χώρας.

Στις έρευνεςστο Νότιο Ατλαντικό μετέχει κι ένα αεροσκάφος της NASA, ενώ κράτη της περιοχής, αλλά ακόμη και η Βρετανία και η Νότια Αφρική προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.

«Δεν μπορέσαμε να το εντοπίσουμε, ούτε να έχουμε επικοινωνία μέσω ασυρμάτου ή οπτική επαφή με το υποβρύχιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΝ, Ενρίκε Μπάλμπι.

Το γερμανικής κατασκευής ντιζελο-ηλεκτροκίνητο ARA San Juan επέστρεφε στη βάση του στο Μαρ Ντελ Πλάτα από αποστολή ρουτίνας κοντά στο νοτιότερο άκρο της χώρας, όταν χάθηκε το στίγμα του κοντά στη χερσόνησο Βαλντέζ.

Ένα καταδρομικό και δύο κορβέτες καθώς και ένα Hercules C-130 της πολεμικής αεροπορίας της χώρας συνεχίζουν τις έρευνες, αλλά οι μέχρι τώρα προσπάθειες απέβησαν άκαρπες καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και επικρατεί θαλασσοταραχή.

Ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές προκαλεί το γεγονός ότι έχουν περάσει τόσες πολλές ώρες από την τελευταία επικοινωνία με το υποβρύχιο. Εικάζεται ότι μπορεί να έπαθαν βλάβη τα συστήματα επικοινωνίας του μετά από βραχυκύκλωμα. Σύμφωνα με τον Μπάλμπι, το σκάφος δεν έχει ενεργοποιήσει το σύστημα έκτακτης ανάγκης. «Ερευνούμε τους λόγους που δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία» δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Εάν υπήρχε πρόβλημα, όμως, το σκάφος θα είχε αναδυθεί στην επιφάνεια».

Το υποβρύχιο καθελκύστηκε το 1983 και είναι το νεότερο από τα τρία συνολικά που διαθέτει το ΠΝ της Αργεντινής.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos