Γερμανία: Xριστουγεννιάτικος «μποναμάς» σε μετανάστες

04 Δεκεμβρίου 2017 13:49

Αν κάποια οικογένεια έχει κάνει αίτηση για άσυλο κι έχει γίνει αποδεκτή τότε, το ποσό που θα λάβει είναι τρεις χιλιάδες ευρώ

H Γερμανία πληρώνει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «Fox News» που επικαλείται το «Associated Press», o χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» που προσφέρει στους μετανάστες και τους πρόσφυγες (εφάπαξ) η κυβέρνηση του Βερολίνου, ποικίλλει ανά περίπτωση.

Δηλαδή, αν κάποια οικογένεια έχει κάνει αίτηση για άσυλο κι έχει γίνει αποδεκτή τότε, το ποσό που θα λάβει είναι τρεις χιλιάδες ευρώ.

Αν όμως η αίτησή του είναι προς εξέταση και δεν έχει ληφθεί απόφαση τότε το ποσό που θα της χορηγηθεί είναι 1.200 ευρώ ανά ενήλικα και 600 ευρώ ανά παιδί. Κι αν η αίτηση έχει απορριφθεί, τότε για κάθε ενήλικα, το ποσό θα είναι 800 ευρώ και για κάθε παιδί 400 ευρώ.

Η ατμομηχανή της Ευρωζώνης που πέρυσι δέχθηκε περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες τώρα βρήκε έναν τρόπο για να δελεάσει πρόσφυγες και μετανάστες να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας επισημαίνει ότι, βεβαίως, ισχύει για όσους οικειοθελώς θέλουν να γυρίσουν στην γενέτειρά τους αλλά και για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την σχετική αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2018 προκειμένου να λάβουν το χρηματικό ποσό.

Ωστόσο, η κυριακάτικη εφημερίδα «Bild» υποστηρίζει ότι 8.639 μετανάστες και πρόσφυγες συμμετείχαν στο πρόγραμμα επαναπατρισμού από τον Φεβρουάριο του 2017 έως τον Οκτώβριο του 2017 παρόλο που συνολικά 115.000 άτομα έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία - πολλοί από τους οποίους δεν μπορούν να απελαθούν για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η απόφαση αυτή ανακοινώνεται την ώρα που τα επιτελεία των παραδοσιακών κομμάτων - των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών - βρίσκονται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό «μεγάλου συνασπισμού» (Groko).

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos