«Ορκίζομαι στο Θεό, μια μέρα θα αιματοκυλίσω το σχολείο»

15 Φεβρουαρίου 2018 12:52

Ήξερε πώς θα αντιδράσουν οι μαθητές σε περίπτωση συναγερμού για πυρκαγιά - Πριν αποβληθεί είχαν βρεθεί σφαίρες σε τσάντα του - Ηταν υιοθετημένος και είχε κακή σχέση με τη μητέρα του

Σοκαρισμένη παρακολουθεί για άλλη μια φορά η αμερικανική κοινωνία άλλη μια αιματηρή επίθεση σε σχολείο με θύματα ανήλικους μαθητές.

Αυτή τη φορά όλα συνέβησαν στη Φλόριντα. Δράστης ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, ένας πρώην μαθητής του Stoneman Douglas High School, ο οποίος μπήκε στο κτήριο λίγο πριν το σχόλασμα της Τετάρτης, ενεργοποίησε τον συναγερμό για πυρκαγιά και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε 17 μαθητές και καθηγητές τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Ανατριχίλα προκαλεί, εντωμεταξύ, η μαρτυρία ενός συμμαθητή του από μια συνάντηση που είχαν στην είσοδο του σχολείου πριν από έναν χρόνο. «Τι έχεις;» τον ρώτησε τότε και ο Κρουζ απάντησε: «Δεν ξέρω, ορκίζομαι στο Θεό ότι θα αιματοκυλίσω αυτό το σχολείο».
Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ ο Κρουζ είχε αποβληθεί για «πειθαρχικούς λόγους» με το ABC να επικαλείται μαρτυρία καθηγητή ότι αφορμή πιθανότατα είχε αποτελέσει το γεγονός ότι στην τσάντα του είχαν βρεθεί σφαίρες από όπλα.

Το γεγονός, δε, ότι ήταν μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου σε αίθουσα του τρίτου ορόφου, λένε άλλοι συμμαθητές του, φαίνεται ότι αποτέλεσε ένα επιπλέον «όπλο» στα χέρια του καθώς γνώριζε πώς θα αντιδράσουν όλοι σε περίπτωση ενεργοποίησης του συναγερμού για πυρκαγιά.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στο σχολείο της Φλόριντα

Όταν τελείωσε το αμόκ του Κρουζ οι αρχές μέτρησαν 17 θύματα. Δώδεκα μέσα στο κτήριο, τρεις έξω από αυτό, ένα άτομο που έτυχε να βρίσκεται σε μια γωνία του δρόμου και δύο άτομα που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο στο οποίο είχαν μεταφερθεί.

Σύμφωνα με τον σερίφη της πόλης Πάρκλαντ στην οποία βρίσκεται το σχολείο ο Κρουζ αφού άνοιξε πυρ στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει μαζί με τους τρομοκρατημένους πρώην συμμαθητές του που αναζητούσαν καταφύγιο από τον ίδιο.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είναι ξεκάθαροι. Ο Νίκολας Κρουζ είχε προετοιμάσει την επίθεσή του. Φορούσε αντισφυξιογόνα μάσκα, είχε καπνογόνα και ενεργοποίησε τον συναγερμό για πυρκαγιά ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos