Ιταλία: Επί ποδός 3.600 αστυνομικοί για τις σημερινές διαδηλώσεις ακροδεξιών και αντιφασιστών

24 Φεβρουαρίου 2018 17:29

Συγκεντρώσεις κινημάτων της άκρας δεξιάς και διαδηλώσεις αντιφασιστών θα τεθούν σήμερα υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση από τον Βορρά μέχρι τον Νότο της Ιταλίας και ιδιαίτερα στη Ρώμη, το Μιλάνο και το Παλέρμο, μια εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Τρεις χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην ιταλική πρωτεύουσα για να επιτηρήσουν δύο πορείες και τρεις συγκεντρώσεις «καθιστικής διαμαρτυρίας» που έχουν οργανωθεί για το απόγευμα από την αριστερά και την άκρα δεξιά και στις οποίες προβλέπεται να συμμετάσχουν 20.000 άνθρωποι.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση στη Ρώμη, οργανωμένη από την Εθνική Ένωση Παρτιζάνων Ιταλίας, πραγματοποιείται εναντίον του ρατσισμού και του φασισμού υπό το σύνθημα «ποτέ πια φασισμοί». Ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος ηγείται του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, αναμένεται στην πορεία, δίπλα στα μεγάλα ιταλικά συνδικάτα.

Μια άλλη αντιφασιστική πορεία οργανωμένη από ένα συνδικάτο της άκρας αριστεράς θα διαδηλώσει ακριβώς εναντίον του εργασιακού νόμου «Jobs Act», μιας μεγάλης μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Ρέντσι που έγινε το 2014 με στόχο την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας μέσω της διευκόλυνσης των απολύσεων και της υποστήριξης των προσλήψεων. Στη μια από τις καθιστικές διαμαρτυρίες που έχουν οργανωθεί στη Ρώμη θα μιλήσει η Τζόρτζια Μελόνι, πρόεδρος του μικρού ακροδεξιού κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας (Fratelli d'Italia), η οποία ήταν επίσης παρούσα το πρωί σε μια δράση στο Μιλάνο.

Στο Παλέρμο της Σικελίας, θα διαδηλώσει το απόγευμα ο αρχηγός της ακροδεξιάς οργάνωσης Forza Nuova, ο Ρομπέρτο Φιόρε, για να διαμαρυρηθεί για την επίθεση εναντίον ενός τοπικού στελέχους του κινήματός του, το οποίο ξυλοκοπήθηκε την Τρίτη από μασκοφόρους. Δύο ώρες νωρίτερα, σε άλλη συνοικία του Παλέρμο, θα διαδηλώσουν μέλη του ακροαριστερού κινήματος Potere al popolo (η εξουσία στον λαό).

Στο Μιλάνο, ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι θα διαδηλώσει επίσης. Αυτό το ακροδεξιό κόμμα έχει συμμαχήσει με τη δεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όπως και το Fratelli d'Italia. Την ίδια ώρα στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας ο επικεφαλής του νεοφασιστικού κινήματος CasaPound θα προσπαθήσει επίσης να τραβήξει πάνω του τους προβολείς.

Μια συγκέντρωση είναι εξάλλου προγραμματισμένη στην Μπρέσια (βόρεια Ιταλία) όπου ένας κοινοτικός χώρος, τον οποίο διαχειριζόταν μια ακροαριστερή οργάνωση, πυρπολήθηκε τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

Στις 3 Φεβρουαρίου, ένας ακροαριστερός τραυμάτισε με σφαίρες έξι Αφρικανούς μετά τον φόνο μιας νεαρής τοξικομανούς για τον οποίο είχαν συλληφθεί Νιγηριανοί. Έκτοτε τα βίαια επεισόδια μεταξύ αντιφασιστών και μελών ακροδεξιών οργανώσεων πολλαπλασιάζονται στο περιθώριο της προεκλογικής εκστρατείας στην Ιταλία.

Συνολικά στη χώρα σήμερα, 3.600 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos