Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για 30ήμερη εκεχειρία στη Συρία

24 Φεβρουαρίου 2018 22:18

Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε απόφαση που ζητά 30ήμερη κατάπαυση του πυρός στη Συρία για να επιτραπεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και η μεταφορά ασθενών από τις ζώνες των συγκρούσεων με την υποστήριξη της Ρωσίας, συμμάχου του καθεστώτος της Δαμασκού, έπειτα από διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Η ψηφοφορία διεξήχθη τη στιγμή που συριακά μαχητικά αεροσκάφη συνέχιζαν για έβδομη συνεχή ημέρα τον υπό τον έλεγχο των ανταρτών θύλακα της ανατολικής Γούτα, στις παρυφές της Δαμασκού.

Το Κουβέιτ και η Σουηδία, τροποποίησαν το ψήφισμα αργά την Παρασκευή σε μια απόπειρα τελευταίας στιγμής προκειμένου να λάβουν ρωσική υποστήριξη, αίροντας την απαίτηση να τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία σε 72 ώρες.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Εθνη δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία χωρίς την ύπαρξη «συγκεκριμένων συμφωνιών» μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών.

Ο Σουηδός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Ολοφ Σκουγκ, δήλωσε πριν από την ψηφοφορία πως το ψήφισμα θα μπορούσε να εξαλείψει τη βία και να σώσει ζωές.

www.iefimerida.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr