Στο έλεος πρωτόγνωρου χιονιά η Βρετανία

01 Μαρτίου 2018 12:00

«Κόκκινος συναγερμός» από τη μετεωρολογική υπηρεσία - Θα ξεπεράσει τα 40 εκατοστά το ύψος του χιονιού, στους -20 βαθμούς η θερμοκρασία - Στα λευκά τα αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας - Στους 41 οι νεκροί από το σιβηρικό ψύχος στην Ευρώπη

«Πάγωσαν» Βρετανία και Ιρλανδία από το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί από την Τρίτη και ανάγκασαν την μετεωρολογική υπηρεσία να κηρύξει για πρώτη φορά «κόκκινο συναγερμό», λόγω της σφοδρότατης χιονόπτωσης που ήδη παρατηρείται και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και σήμερα στη Σκωτία.

Η προειδοποίηση αυτή «μεταφράζεται» ως σύσταση στους πολίτες να παραμείνουν ασφαλείς από την κακοκαιρία και ότι είναι πολύ πιθανός ο κίνδυνος εκτεταμένων ζημιών, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τα πάσης φύσεως δρομολόγια στις συγκοινωνίες.

Όπως ανακοινώθηκε, το ύψος του χιονιού αναμένεται να υπερβεί τα 40 εκατοστά κατά τόπους, προκαλώντας σε συνδυασμό με τον παγετό κίνδυνο για την απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Περισσότερα από 1.300 σχολεία παρέμειναν κλειστά την Τετάρτη σε όλη τη Βρετανία, ενώ δεν έλειψαν και τα τροχαία ατυχήματα που στοίχισαν τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων, με την τροχαία να συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν την οδήγηση, όσο αυτό είναι δυνατό.

Το χιόνι έπεφτε πυκνό τη νύχτα σχεδόν σε όλη τη βρετανική επικράτεια προξενώντας τεράστια προβλήματα σε όλο το συγκοινωνιακό και οδικό δίκτυο, ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων, διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ χιλιάδες σχολεία παραμένουν κλειστά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, το θερμόμετρο έδειξε έως και -18 βαθμούς Κελσίου στη νοτιανατολική Αγγλία, ενώ σήμερα ο ψυχρός αέρας της καταιγίδας Έμμα θα ρίξει τον υδράργυρο α ακόμα και στους -15 βαθμούς.

Τα διάσημα αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας «ντύθηκαν» στα λευκά και οι Λονδρέζοι δεν έχασαν ευκαιρία να «ανεβάσουν» φωτογραφίες, τόσο από αυτά, όσο και από πάρκα που έχουν γεμίσει χιόνι, καθότι αποτελεί μία σπάνια εικόνα.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos