Ο Πάπας βάφτισε τον «μετανάστη ήρωα» -Είχε σταματήσει ληστή με μπαλτά

01 Απριλίου 2018 10:02

Εναν άνθρωπο που έφτασε στην Ιταλία χωρίς έγγραφα, για να γίνει στην πορεία ήρωας, βάφτισε ο πάπας Φραγκίσκος, μεταξύ άλλων επτά ενηλίκων, παρουσία περίπου 10.000 πιστών.

Πρόκειται για τον Τζον Ογκα, από τη Νιγηρία. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο 31χρονος ζητιάνευε έξω από σούπερ μάρκετ στη Ρώμη, όταν είδε έναν ληστή να βγαίνει έχοντας μόλις κλέψει 400 ευρώ υπό την απειλή μπαλτά. Ο Ογκα, που δεν διέθετε νόμιμα έγγραφα, κράτησε στο έδαφος τον ληστή μέχρι να φτάσει εκεί η αστυνομία, ενώ αμέσως μετά έφυγε, καθώς φοβήθηκε ότι θα γίνει αντιληπτό πως ήταν παράτυπος μετανάστης.

Ομως, η αστυνομία τον εντόπισε- από το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας- και τον αντάμειψε για την πράξη του βοηθώντας να εξασφαλίσει τη νόμιμη διαμονή του στην Ιταλία. Πλέον, ο 31χρονος εργάζεται σε αποθήκη φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Νονός του Ογκα έγινε ο Νούντσιο Καρμπόνε, ένας Ιταλός αστυνομικός που εργάζεται στη συνοικία όπου έγινε η απόπειρα ληστείας.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos