Ξημερώματα Τρίτης τα βραβεία Πούλιτζερ

16 Απριλίου 2018 14:08

Τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών των φετινών βραβείων Πούλιτζερ, που αποτελούν την ύψιστη διάκριση για τους δημοσιογράφους.

Η ανακοίνωση θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.

Τα βραβεία Πούλιτζερ αναζητούν τις καλύτερες δημοσιογραφικές δουλειές του 2017 σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες.

Υπάρχουν 14 κατηγορίες για ρεπορτάζ, φωτογραφία, κριτική και αρθρογραφία.

Στον τομέα των τεχνών, βραβεία απονέμονται σε επτά κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της επιστημονικής φαντασίας, του δράματος και της μουσικής.

Τα πρώτα δημοσιογραφικά βραβεία δόθηκαν το 1917.

Ένα από αυτά απονεμήθηκε στην εφημερίδα New York Tribune για άρθρο της σε σχέση με την πρώτη επέτειο από τη βύθιση του Λουζιτάνια. Την ίδια χρονιά, οι δύο κόρες της υπέρμαχου της κατάργησης της θανατικής ποινής Τζούλια Γουόρντ Χόου, τιμήθηκαν με βραβείο για τη συγγραφή της βιογραφίας της μητέρας τους.

Οι δύο γυναίκες έδωσαν μάχη σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου και ο λογοτεχνικός κόσμος ανδροκρατούνταν.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos