Ταϊλάνδη: Στο σπήλαιο οι δύτες για να βγάλουν τους τελευταίους πέντε εγκλωβισμένους

10 Ιουλίου 2018 12:10

Θα βγουν μαζί και τα τέσσερα παιδιά και ο προπονητής από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη - «Ελπίζουμε να πάμε πιο γρήγορα σήμερα» η ευχή του - Στο σπήλαιο μπήκαν 19 δύτες


Λίγα λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία φάση της επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό των τεσσάρων παιδιών και του προπονητή τους από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής των διασωστών διευκρινίζοντας ότι στις 4:08 (ώρα Ελλάδος) στο σπήλαιο μπήκαν 19 δύτες.

Όπως εξήγησε, μάλιστα, στην επιχείρηση αυτή σχεδιάζεται να βγουν και οι πέντε διασωθέντες, καθώς αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι θα έβγαιναν τα τέσσερα παιδιά και θα έμενε πίσω ο 25χρονος προπονητής επειδή, όπως έλεγαν οι ειδικοί μέχρι στιγμής όλες οι επιχειρήσεις είχαν σχεδιαστεί για τέσσερις και όχι για πέντε διασώσεις.

«Ελπίζουμε ότι σήμερα η επιχείρηση θα γίνει πιο γρήγορα ή τουλάχιστον στον ίδιο χρόνο με τις προηγούμενες» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Guardian όταν έγινε η ανακοίνωση από τον επικεφαλής των διασωστών οι παρόντες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η έναρξη της τρίτης φάσης της επιχείρησης σημαίνει ότι η βροχή που έπεφτε τις προηγούμενες ώρες δεν επηρέασε σε τόσο μεγάλο βαθμό τις συνθήκες μέσα στο σπήλαιο ώστε να καταστήσουν απαγορευτική τη διάσωση των εναπομείναντων πέντε εγκλωβισμένων.

www.protohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos