Φέτος είναι μία καλή χρονιά για τη γαλλική σαμπάνια

27 Αυγούστου 2018 11:54

Την καλύτερη χρονιά παραγωγής σταφυλιών εκτιμούν ότι θα έχουν φέτος οι παραγωγοί σαμπάνιας της Γαλλίας.

Ήδη η συγκομιδή ξεκίνησε στους περισσότερους αμπελώνες της χώρας αντί για τον Σεπτέμβριο που συνήθως άρχιζε το μάζεμα των σταφυλιών.

Τα τελευταία χρόνια η παραγωγή σταφυλιών δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Ο πρόεδρος της ένωσης αμπελουργών της Καμπανίας Μαξίμ Τουμπάρτ χαιρέτισε την πρώιμη συγκομιδή λέγοντας:
«Τα τελευταία χρόνια ήταν σκληρά, φέτος αναμένεται να είναι εξαιρετικά καλή χρονιά, έτσι είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Η ένωση αμπελοκαλλιεργητών της Καμπανίας έχει περισσότερα από 15.000 μέλη και θα συλλέξουν φέτος μεταξύ 13 και 16 τόνους σταφύλια ανά εκτάριο.

Την καλύτερη χρονιά παραγωγής σταφυλιών εκτιμούν ότι θα έχουν φέτος οι παραγωγοί σαμπάνιας της ΓαλλίαςΤην καλύτερη χρονιά παραγωγής σταφυλιών εκτιμούν ότι θα έχουν φέτος οι παραγωγοί σαμπάνιας της Γαλλίας

Κάθε χρόνο, πωλούνται παγκοσμίως 310 εκατομμύρια μπουκάλια γαλλικής σαμπάνιας. Οι ειδικοί προβλέπουν τώρα μια απότομη αύξηση της παραγωγής κατά 56% σε σχέση με πέρυσι.
«Κάτι τέτοιο δεν το έχουμε βιώσει ποτέ στην Καμπανία στο παρελθόν, όσον αφορά την ποσότητα και την ποιότητα», δήλωσε ο Ζαν-Μαρί Μπαριλέρ, πρόεδρος της ένωσης των οίκων Σαμπάνιας.
«Αυτό θα μας επιτρέψει να βάλουμε στα κελάρια μας εκπληκτικά κρασιά που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά σε τρία χρόνια», πρόσθεσε.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos