Γκουρού της γιόγκα κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες τουρίστριες

07 Σεπτεμβρίου 2018 10:14

Σκάνδαλο μεγατόνων στην μεγαλύτερη σχολή ταντρικής γιόγκα στον κόσμο -


Ο επικεφαλής της Αγκάμα Γιόγκα και δύο τουλάχιστον εκπαιδευτές διατηρούσαν επί χρόνια μια «σεξουαλική αίρεση» κάνοντας πλύση εγκεφάλου στις μαθήτριές τους
Εκ πρώτης όψεως, το θέρετρο Αγκάμα Γιόγκα στο εξωτικό νησί Κο Πανγκάν της Ταϊλάνδης έμοιαζε με παράδεισο επί της γης. Ένα καταφύγιο από την καθημερινότητα που δίδασκε αρχαίες ταντρικές τεχνικές χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης, υπό το άγρυπνο βλέμμα του «χαρισματικού ηγέτη» του, του γκουρού Σουάμι Βιβεκανάντα Σασασουάτι.

Ωστόσο, κάτω από την ειδυλλιακή επιφάνεια, δεν επρόκειτο σε καμία περίπτωση για συνηθισμένο θέρετρο γιόγκα. Σύμφωνα με δεκαέξι άτομα που μίλησαν στον Guardian, τα τελευταία χρόνια μια παράξενη και σκοτεινή «σεξουαλική αίρεση» λειτουργούσε μέσα στους κόλπους του Αγκάμα.

Δεκατέσσερις γυναίκες και δύο άνδρες υποστηρίζουν ότι εδώ και μια 15ετία, το θέρετρο ενθάρρυνε τις σεξουαλικές επιθέσεις, τους βιασμούς και τον μισογυνισμό, κάνοντας «πλύση εγκεφάλου» σε εκατοντάδες μαθήτριες ώστε να πειστούν να κάνουν σεξ με τον γκουρού Σουάμι, με στόχο να κατακτήσουν την απόλυτη... φώτιση!

Όταν πάνω από τριάντα γυναίκες κατήγγειλαν δημόσια τον περασμένο Ιούλιο ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο Αγκάμα, το θέρετρο προσπάθησε αρχικά να καταπνίξει το σκάνδαλο, αλλά πλέον η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο γκουρού Σουάμι, το αληθινό όνομα του οποίου είναι Ναρκίς Ταρκάου, εγκατέλειψε το νησί Κο Πανγκάν πριν από μερικές εβδομάδες και δεν βρίσκεται πια στην Ταϊλάνδη.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos