Στις ακτές της Μεσογείου βρέθηκαν άλλες 21 σοροί μεταναστών

14 Σεπτέμβριος 2018 15:42

Για άλλη μια φορά η Μεσόγειος μετατρέπεται σε «υγρό τάφο» - Συνολικά, φέτος 1.586 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους κατά τον διάπλου της Μεσογείου


Τραγικό τέλος είχε η προσπάθεια 21 μεταναστών να περάσουν το διάπλου της Μεσογείου αυτόν τον μήνα, καθώς οι σοροί τους εντοπίστηκαν στις ακτές, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της υπηρεσίας μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Μετά και τα νέα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο κατά το 2018 ανήλθε στους 1.586, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό για τη Μετανάστευση (ΔΟΜ).

Στις 4 Σεπτεμβρίου 9 σοροί μεταναστών από την υποσαχάρεια Αφρική ξεβράστηκαν σε παραλία κοντά στη Μάρσα Μπεν Μ'Χίντι, στην Αλγερία, περίπου 200 χλμ από τις ισπανικές ακτές.

Μια μέρα μετά, στις 5 Σεπτεμβρίου, άλλες 4 σοροί εντοπίστηκαν στην κοντινή παραλία Σαΐντια, στο Μαρόκο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΔΟΜ, στις 10 Σεπτεμβρίου 6 σοροί μεταναστών, μεταξύ των οποίων αυτές δύο γυναικών και ενός παιδιού, ξεβράστηκαν στο Ντριούς, κοντά στο Ναντόρ στο Μαρόκο, ενώ μια μέρα μετά μια γυναικεία σορός εντοπίστηκε στην παραλία Λας Σαλίνας στη Ροκέτας ντε Μαρ, στην Αλμερία της Ισπανίας. Κοντά στη Λα Αλμαντράμπα, ισπανικό θύλακα της Θέουτα εντόπισαν οι αρχές στις 13 Σεπτεμβρίου τη σορό ενός νεαρού

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos