Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων αναπολεί τις «παλιές καλές μέρες»

05 Νοεμβρίου 2018 15:49

Παλαιότερα ο κόσμος μας ήταν καλύτερος απ΄ότι σήμερα; Το 67% των Ευρωπαίων πολιτών αναπολεί τις παλιές καλές στιγμές, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση «eupinions» που διεξήχθη σε δείγμα 10.855 Ευρωπαίων.

Οι Ευρωπαίοι που νοσταλγούν το παρελθόν κλίνουν προς τα δεξιά και γενικά είναι πιο επικριτικοί απέναντι στο θέμα της μετανάστευσης.

Οι χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Ισπανία.

Για την επικεφαλής της έρευνας, Ιζαμπέλ Χόφμαν: «Η νοσταλγία είναι μια ένδειξη του υψηλού επιπέδου ανασφάλειας στην κοινωνία». Οι Ευρωπαίοι, δηλαδή, νιώθουν περισσότερη ανασφάλεια απ΄ότι στο παρελθόν και στρέφονται περισσότερο προς τη Δεξιά.

Οι Ιταλοί αναδεικνύονται οι μεγαλύτεροι νοσταλγοί του παρελθόντος, όπως προκύπτει από την έρευνα, αφού το ποσοστό τους είναι δέκα μονάδες πάνω από τον ευρωπαικό μέσο όρο αγγίζοντας το 77%.

Στη δεύτερη θέση έρχονται οι Γάλλοι με ποσοστό 65% Ακολουθούν οι Ισπανοί με 64%, οι Γερμανοί με 61% και τέλος οι Πολωνοί με 59%.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild» που επικαλείται την έρευνα, ο θέμα της μετανάστευσης, όπως και η οικονομική κατάσταση στη χώρα.

Το 53% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι οι μετανάστες «παίρνουν τις δουλειές» από τους ντόπιους. Μόνο το 45% θεωρεί ότι «η μετανάστευση κάνει καλό στην οικονομία».

Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που νοσταλγούν περισσότερο το παρελθόν. Για τους νέους κάτω των 25 ετών, το ποσοστό είναι 52% ενώ για την ηλικιακή ομάδα 56 έως 65 ετών, το ποσοστό αγγίζει το 70%.

Οι άνδρες είναι μεγαλύτεροι νοσταλγοί του παρελθόντος από τις γυναίκες. Τα ποσοστά των δύο φύλων είναι ενδεικτικά: 53% για τους άνδρες και 47% για τις γυναίκες.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos