«Ρημαδιό» το Παρίσι μετά τα άγρια επεισόδια: Καμμένα, αναποδογυρισμένα ΙΧ, βανδαλισμένα καταστήματα

02 Δεκεμβρίου 2018 12:42

Σοκ και θλίψη προκαλούν οι εικόνες από το Παρίσι, την επομένη των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν κατά τη διαμαρτυρία των «κίτρινων γιλέκων».

Πολλές οι «πληγές» στο κέντρο του Παρισιού, που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης το Σάββατο. Από νωρίς το πρωί, επιστρατεύθηκαν συνεργεία καθαρισμού, που προσπαθούσαν να σβήσουν τα συνθήματα που έγραψαν οι συγκεντρωμένοι στην Αψίδα του Θριάμβου. «Μακρόν, τα κίτρινα γιλέκα θα θριαμβεύσουν» και «Μακρόν παραιτήσου» μερικά από αυτά.

Από το πρωί έπιασαν δουλειά τα συνεργεία καθαρισμούΑπό το πρωί έπιασαν δουλειά τα συνεργεία καθαρισμού

Τα απομεινάρια των επεισοδίων στους δρόμουςΤα απομεινάρια των επεισοδίων στους δρόμους

Στις γύρω, αριστοκρατικές λεωφόρους, η εικόνα είναι εξίσου απογοητευτική. Εκεί έκαναν... κλεφτοπόλεμο οι διαδηλωτές με τους αστυνομικούς. Πολλά τα καμμένα και αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, που χρησίμευσαν ως «οδοφράγματα» για τους συγκεντρωμένους, τους οποίους προσπαθούσαν να απωθήσουν οι αστυνομικοί κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού. Πολλές και οι ζημιές σε καταστήματα, αφού οι διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και ό,τι άλλο βρήκαν μπροστά τους.

Κάτοικος του Παρισιού μπροστά σε καμμένο αυτοκίνητοΚάτοικος του Παρισιού μπροστά σε καμμένο αυτοκίνητο

Οι διαδηλωτές αναπογύρισαν και έκαψαν πολλά οχήματαΟι διαδηλωτές αναπογύρισαν και έκαψαν πολλά οχήματα

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, τα επεισόδια προκάλεσαν περίπου 1.500 άτομα, «επαγγελματίες ταραχοποιοί», που καμουφλαρίστηκαν με κίτρινα γιλέκα.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos