Χωριό φάντασμα στην Τουρκία -Εχτισαν 732 κιτς μικρούς πύργους και... χρεοκόπησε η εταιρεία

19 Ιανουαρίου 2019 12:24

Εκατοντάδες πανομοιότυπα chateau που υποτίθεται πως χτίστηκαν με την φιλοδοξία να φιλοξενήσουν πλούσιους επενδυτές στον Περσικό Κόλπο, έχουν βρει τους νέους τους ενοίκους. Τα φαντάσματα!

Ο λόγος για το έργο Burj al Babas στην βόρεια επαρχία Μπολού της Τουρκίας που ξεκίνησε το 2014, αλλά ο υπεύθυνος του έργου, ο όμιλος Sarot δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα αναγκαία ποσά για να το ολοκληρώσει.

Ο Όμιλος Sarot πρόσφατα αναγκάστηκε, με εντολή δικαστηρίου, να προβεί σε πτώχευση για το χρέος των 27 εκατομμυρίων δολαρίων του Burj Al Babas.

Το έργο σχεδιάστηκε για να περιλαμβάνει 732 βίλες σε στιλ chateau, πισίνες, τουρκικά λουτρά, κέντρα ομορφιάς, ένα εμπορικό κέντρο καθώς και τζαμί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. Και παρόλο που πελάτες από το Κατάρ, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σαουδική Αραβία έχουν αγοράσει περίπου 350 από τις 587 βίλες που έχουν χτιστεί, αυτό δεν αρκεί.
Σαν φαντάσματα στέκουν στη σειρά οι πολυτελείς βίλεςΣαν φαντάσματα στέκουν στη σειρά οι πολυτελείς βίλες

«Δεν μπορούσαμε να πάρουμε περίπου 7,5 εκατομμύρια εισπρακτέα χρήματα για τις βίλες που έχουμε πουλήσει» ανέφερε στην εφημερίδα Hurriyet ο πρόεδρος του Ομίλου Sarot, Μεχμέτ Εμίν Γιερντελέν. «Κάναμε αίτηση για προστασία από τον πτωχευτικό κώδικα αλλά το δικαστήριο διέταξε για πτώχευση. Θα ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης».
Ο μιλος Sarot φιλοδοξούσε να χτίσει 732 πανομοιότυπες βίλες Ο μιλος Sarot φιλοδοξούσε να χτίσει 732 πανομοιότυπες βίλες

Το δικαστήριο διέταξε επίσης την παύση όλων των κατασκευών αμέσως, αλλά ο Γιερντελέν παραμένει αισιόδοξος. «Το έργο εκτιμάται στα 200 εκατομμύρια δολάρια» είπε. «Χρειάζεται να πουλήσουμε μόνο 100 βίλες για να ξεχρεώσουμε το χρέος μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση σε 4-5 μήνες και να εγκαινιάσουμε εν μέρει το σχέδιό μας το 2019».

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos