Γιατί τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν φορούν ζώνη ασφαλείας

25 Ιανουαρίου 2019 12:38

Τα πρωτοσέλιδα των αγγλικών εφημερίδων γέμισαν πριν από λίγες ημέρες με φωτογραφίες του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος οδηγούσε χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας, μόλις λίγες ημέρες μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε.

Η κοινή γνώμη εξοργίστηκε μόλις είδε τις φωτογραφίες, αλλά σύμφωνα με πρώην σωματοφύλακα της βασιλικής οικογένειας, ίσως υπάρχει ένας καλός λόγος γιατί τα μέλη της προτιμούν να μη φοράνε ζώνη.

Υποστηρίζει ότι μερικές φορές επιλέγουν να μη τη φορέσουν, γιατί ίσως χρειαστεί να διαφύγουν γρήγορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Μιλώντας στο Hello! Magazine ο Σάιμον Μόργκαν, είπε: «Σε περίπτωση απειλής και κινδύνου πρέπει να εξετάσουμε την κατάσταση του καθένα ξεχωριστά για να αποφασίσουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό που πρέπει να επιτευχθεί.

Για παράδειγμα, θεωρείται ότι η γρήγορη είσοδος ή έξοδος σε ένα όχημα είναι ευκολότερη όταν οι άνθρωποι δεν φορούν ζώνες ασφαλείας», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ο τομέας της προστασίας είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τομέας, και υπάρχουν πολλές γκρι περιοχές, αλλά πάντα κρίνεις κάθε περίπτωση ξεχωριστά για να ζυγίσεις τα ρίσκα και τις απειλές».

Υπενθυμίζεται, ότι η βασίλισσα Ελισάβετ οδηγεί, ενώ δεν έχει δίπλωμα οδήγησης.

Ως μέρος του «βασιλικού προνομίου» - εξουσίες και δικαιώματα που κατέχει η βασίλισσα – η Αυτού Μεγαλειότητα είναι το μόνο άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο που μπορεί να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, παρόλο που τα διπλώματα εκδίδονται στο όνομά της.

Μεταξύ των πολλών προνομίων της, δεν χρειάστηκε ποτέ να δώσει εξετάσεις για το δίπλωμα και μπορεί να οδηγεί χωρίς αριθμό πινακίδας στο κρατικό αυτοκίνητό της.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos