Απόκοσμο σκηνικό: Δρόμοι ρωσικής πόλης καλύφθηκαν με τοξικό πράσινο χιόνι

25 Φεβρουαρίου 2019 13:29

Πανικός κατέλαβε τους κατοίκους μιας πόλης της Σιβηρίας όταν ξύπνησαν κι αντίκρισαν τα πάντα γύρω τους καλυμμένα με πράσινο χιόνι!

Όπως αποδείχθηκε μια διαρροή τοξικών αερίων από εργοστάσιο παρασκευής χρωμάτων ήταν που έβαψε βαθύ πράσινο το χιόνι στο Περβοουράλσκ των 125.000 κατοίκων, κοντά στο Γεκατερίνενμπουργκ της Ρωσίας.

Η κατάσταση είναι δραματική σε δεκάδες πόλεις της Σιβηρίας λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλούν βαριές βιομηχανίες και ορυχεία.

Πριν από λίγες ημέρες το τοπίο βάφτηκε μαύρο στην βιομηχανική περιοχή του Κεμέροβο, γνωστή ως Κουζμπάς, καθώς το χιόνι βάφτηκε μαύρο από τους ρύπους εργοστασίων επεξεργασίας άνθρακα. Σοκαριστικές εικόνες από την οικολογική καταστροφή στις πόλεις Προκοπιέφσκ, Λενίνσκ Κουζνέτσκι και Κισελιόφσκ έκαναν το γύρο του Διαδικτύου.

Ενώ στο Σιμπάι οι κάτοικοι κυκλοφορούν με μάσκες στους δρόμους λόγω του νέφους από εργοστάσιο επεξεργασίας χαλκού που αιωρείται πάνω από την πόλη από τον περασμένο Νοέμβριο.

Όλα αυτά έχουν πυροδοτήσει δεκάδες διαδηλώσεις σε πόλεις της Σιβηρίας όχι μόνον κατά των βιομηχανιών που μολύνουν με τα απόβλητά τους το περιβάλλον, αλλά και κατά των σχεδίων μεταφοράς των απορριμμάτων της Μόσχας σε φτωχότερες, αλλά παρθένες εκτάσεις στο βορρά. Όχι μόνον περιβαλλοντολόγοι, αλλά ακόμη και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών κάνουν λόγο για «ανήθικα» σχέδια καλώντας τους υπευθύνους να επενδύσουν σε μονάδες ανακύκλωσης και διαχωρισμού των απορριμμάτων, ενώ ο Βλαντίμιρ Πούτιν -μπροστά στο φόβο των αντιδράσεων, όπως λένε δυτικά ΜΜΕ- εξαπέλυσε στο ετήσιο διάγγελμά του την περασμένη εβδομάδα πυρά κατά των επιχειρήσεων «που πετούν όπου και όπως μπορούν τα σκουπίδια τους».

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos