Πάπας Φραγκίσκος: Ο Αλέξης Τσίπρας αξίζει Νόμπελ

01 Απριλίου 2019 15:30

Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας στη… "μάχη" για το βραβείο Νόμπελ. Όχι όμως γιατί υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών και έβαλε τέλος σε μια διαμάχη 27 ετών αλλά για μια φράση που του είχε πει τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν τον είχε συναντήσει στο Βατικανό.

Η φράση που είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας και θυμήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος είχε να κάνει με το μεταναστευτικό. Μια φράση που όπως είπε ο Ποντίφηκας, αξίζει Νόμπελ.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε σε δημοσιογράφους χθες, Κυριακή, κατά την πτήση της επιστροφής του από το Ραμπάτ στη Ρώμη. Ο Ποντίφικας άρχισε να μιλά για την μεταναστευτική κρίση και τους μετανάστες που πνίγονται στη Μεσόγειο. Τότε ήταν που θυμήθηκε τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα και τη φράση που του είχε πει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Μίλησα κάποτε σ’ έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο τον οποίο σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας. Και μιλώντας γι’ αυτό (σ.σ.: για τους μετανάστες) και για τις συμφωνίες να μην τους επιτραπεί η είσοδος, μου εξήγησε τις δυσκολίες, όμως στο τέλος μου μίλησε από καρδιάς και είπε αυτή τη φράση: ‘Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες’. Η φράση αυτή αξίζει το Βραβείο Νόμπελ», τόνισε ο Πάπας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο Πάπας και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν συναντηθεί δυο φορές. Μια τον Σεπτέμβριο του 2014 όταν ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός από τον Πάπα στο Βατικανό και άλλη μια τον Απρίλιο του 2016 όταν Ποντίφηκας βρέθηκε στη Λέσβο μαζί με τον πρωθυπουργό, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να επισκεφτούν τους πρόσφυγες στο νησί.

newsit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos