Τα πρόσωπα του θανάτου: Αυτοί είναι οι αδελφοί που έσπειραν τον τρόμο σε δύο ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα

25 Απριλίου 2019 10:48

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες φωτογραφίες των αδελφών αδελφοί καμικάζι που έσπειραν τον τρόμο και τον θάνατο σε δύο πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών

.Οι πλούσιοι αδελφοί Ινσάφ και Ιλχάμ Ιμπραήμ μπήκαν σαν να μη συνέβαινε τίποτε στα ξενοδοχεία Shangri-La και Cinnamon Grand και πυροδότησαν τα γιλέκα τους την ώρα που οι ανυποψίαστοι πελάτες έπαιρναν το πρωινό τους στέλνοντας στο θάνατο τουλάχιστον 41 αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Λίγες ώρες αργότερα, όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στην έπαυλή τους σε μια πλούσια συνοικία της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, Κολόμπο, η έγκυος σύζυγος του Ιλχάν, Φατίμα ανατινάχθηκε παίρνοντας μαζί της στο θάνατο τα τρία παιδιά της και τρεις αστυνομικούς.

Ο Ινσάφ Ιμπραήμ (δεξιά) παραλαμβάνει βραβείο για την επιχειρηματική του δράση στη Σρι Λάνκα
Τις φωτογραφίες τους έδωσε στη δημοσιότητα η Daily Mail την ώρα που ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας αποκαλύπτει τη στιγμή που ένας από τους αδελφούς καμικάζι, ο Ινσάφ, φαίνεται να διστάζει προτού αποφασίσει να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στο ξενοδοχείο Cinnamon Grand.

Το βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος του εστιατορίου Taprobane του ξενοδοχείου δείχνει τον βομβιστή σε απόσταση λίγων μόλις εκατοστών από τους πελάτες να φορά ένα πουκάμισο, σκούρο καπέλο του μπέιζμπολ και σακίδιο πλάτης να διστάζει προτού ανατιναχθεί στις 9:12 το πρωί τοπική ώρα την περασμένη Κυριακή. Ο Ινσάφ είχε νοικιάσει την προηγούμενη νύχτα δωμάτιο στο πολυτελές ξενοδοχείο της Σρι Λάνκα με ψεύτικο όνομα, υποστηρίζοντας ότι επισκεπτόταν το Κολόμπο για δουλειές.

Ένα άλλο βίντεο, νωρίτερα, κατέγραψε τη στιγμή που ο αδελφός του, Ιλχάμ κι ένας άλλος καμικάζι πήραν το ασανσέρ για το ρεστοράν του ξενοδοχείου Shanri-La όπου ανατινάχθηκαν. Οι δύο φανατικοί εξτρεμιστές φορώντας σακίδια πλάτης φαίνονται να συζητούν τα δολοφονικά τους σχέδια τις τελευταίες στιγμές πριν το μακελειό της Κυριακής του Πάσχα στη Σρι Λάνκα. Μια άλλη βόμβα πυροδοτήθηκε στο εστιατόριο του κοντινού ξενοδοχείου Kingsbury ενώ καμικάζι έσπειραν το θάνατο σχεδόν ταυτόχρονα και σε τρεις εκκλησίες.

Οι αδελφοί Ιμπραήμ πιστεύεται ότι εικονίζονται σ' αυτή τη φωτογραφία που δημοσίευσε το προπαγανδιστικό πρακτορείου του ISIS μαζί με τον Μουλβί Ζαχράν Χασίμ, ηγέτη της ισλαμιστής οργάνωσης της Σρι Λάνκα National Thawheed Jamaath.
Οι αδελφοί Ιμπραήμ ήταν από τα ηγετικά στελέχη ενός καλά οργανωμένου πυρήνα τρομοκρατών του ISIS, - που ανέλαβε και την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα- αν και δεν ταιριάζουν με το σύνηθες προφίλ των πτωχών και με βεβαρημένο ποινικό μητρώο καμικάζι του «Ισλαμικού Κράτους, αφού ήταν γιοι του εκατομμυριούχου εμπόρου μπαχαρικών Γιουνούς Ιμπραήμ, γνωστού στην Σρι Λάνκα, και είχαν λάβει ανώτερη μόρφωση. Είχαν άλλους έξι αδελφούς και τρεις αδελφές που θεωρούνταν όλοι τους μετριοπαθείς μουσουλμάνοι, οι οποίοι δεν εμφορούνταν από εξτρεμιστικές απόψεις.

Τους αναγνώρισαν στις φωτογραφίες τους, που ελήφθησαν από βάση δεδομένων του ΟΗΕ, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας της Σρι Λάνκα, ένας κουνιάδος τους, αρκετοί γείτονες και μέλη του προσωπικού στο εργοστάσιο του Ινσάφ.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos