Βιβλικές σκηνές στη Σαρδηνία -Σμήνη από ακρίδες κατασπαράζουν καλλιέργειες (Βίντεο)

13 Ιουνίου 2019 12:07

Σμήνη από ακρίδες ρημάζουν τη Σαρδηνία τις τελευταίες ημέρες, με τις εικόνες να θυμίζουν βιβλική καταστροφή. Σύμφωνα με τους αγρότες στο ιταλικό νησί, νέφη ολόκληρα από τα έντομα κατασπαράζουν τις σοδειές τους, έχοντας ήδη καταστρέψει 20.000 στρέμματα καλλιεργειών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δροσερό κλίμα τους τελευταίους μήνες σε συνδυασμό με την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας τις τελευταίες ημέρες προκάλεσαν αυτή την έξαρση σε ακρίδες στη Σαρδηνία.

«Υπάρχουν εκατομμύρια ακρίδες στην εξοχή» αναφέρει ο σύνδεσμος των αγροτών που προειδοποιεί την κεντρική διοίκηση ώστε να λάβει μέτρα όσο είναι καιρός. Οι ακρίδες μπορεί να εμφανίζονται αρχικά σε μη καλλιεργούμενες εκτάσεις, ωστόσο, όταν έρθει η ώρα εισβάλλουν στις καλλιέργειες για να τραφούν.

Οι ακρίδες εξαφάνισαν τη σοδειά
Η ιταλική εφημερίδα La Stampa δηλώνει πως οι ακρίδες κατέστρεψαν ολοκληρωτικά τη σοδειά 12 αγροτών, που πλέον δεν θα δρέψουν τίποτα από τους κόπους τους.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί και στην Ελλάδα η αύξηση του πληθυσμού ακρίδων, με πρόσφατα παραδείγματα τα κρούσματα σμήνους εντόμων στη Λέσβο το 2018 αλλά και στον Αγιο Ευστράτιο το 2017.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos