Συναγερμός στη Γερμανία: Εκκενώνεται το κέντρο του Βερολίνου

14 Ιουνίου 2019 21:23

Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο του Βερολίνου πολύ κοντά στην εμβληματική Αλεξάντερπλατς, σε μικρή απόσταση από ένα επιβλητικό εμπορικό κέντρο

Οι Αρχές σκοπεύουν να προχωρήσουν στην εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 300 μέτρων.

Μια αμερικανική βόμβα, βάρους 100 κιλών, «ξεχασμένη» από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, βρέθηκε σήμερα στο κέντρο της πόλης.

Πρόκεται για μια βόμβα που είχε ριφθεί από αεροσκάφος και ο πυροκροτητής της παρέμεινε ανέπαφος.

Οι Γερμανοί έχουν μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους καταστάσεις, αφού πολύ συχνά ανακαλύπτονται στη χώρα βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που δεν εξερράγησαν ποτέ. Οι επιχειρήσεις για την εξουδετέρωσή τους είναι πάντα εντυπωσιακές.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 στη Φραγκφούρτη οι Αρχές προχώρησαν στη μεγαλυτερη εκκένωση μετά το 1945, αφού βρέθηκε μια βρετανική βόμβα βάρους 1,4 τόνων. Τότε 65.000 κάτοικοι της πόλης υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τα σπίτια τους, για λόγους ασφαλείας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι βόμβες αυτές εξουδετερώνονται, όμως κάποιες φορές οι Αρχές αναγκάζονται να προχωρήσουν σε ελεγχόμενες εκρήξεις.

Το Βερολίνο βομβαρδίστηκε ανηλεώς από τους Συμάχους κατά τη διάρκεια του πολέμου και ιδίως την άνοιξη του 1945, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το ένα τρίτο των κτηρίων και να σκοτωθούν χιλιάδες άνθρωποι. Στα χρόνια που ακολούθησαν εντοπίστηκαν χιλιάδες βόμβες που δεν είχαν εκραγεί και, σύμφωνα με τους ειδικούς, άλλες 3.000 παραμένουν ακόμη κάτω από την πόλη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

newsbomb.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos