Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Προστατευτική μπάρα για ποδηλάτες -Σαν κύμα

09 Ιουλίου 2019 11:38

Η Υπηρεσία Μεταφορών στο Λος Άντζελες δοκίμασε τρισδιάστατη οδική σήμανση για την προστασία όσων κάνουν ποδήλατο στην περιοχή.

Εγκατέστησαν μία κυματοειδή μπάρα από πλαστικό για να διαχωρίσουν τον διάδρομο για ποδήλατα από την κίνηση των οχημάτων.

Η πλαστική μπάρα-κύμα για τους ποδηλάτες
Η υπηρεσία, η LADOT, εγκατέστησε την πλαστική μπάρα κατά μήκος τριών οικοδομικών τετραγώνων, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος μίας ημέρας στη Venice Boulevard για τους ποδηλάτες που διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, όπως πρόσφατα θρηνήσαμε στην Ελλάδα θύματα μετά από φρικτό τροχαίο.

Το «κύμα» προστατεύει και είναι ελκυστικό για τους ποδηλάτες

«Το Κύμα» σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Saris Infrastructure και μαθητευόμενους στο αρχιτεκτονικό γραφείο Gensler, με την ελπίδα να επιδείξουν έναν πιο ελκυστικό τρόπο προστασίας των ποδηλατιστών.
Η LADOT θα αποτιμήσει την αποτελεσματικότητα της προστατευτικής μπάρας για να καταλήξει στο κατά πόσον παρόμοιες μπάρες θα τοποθετηθούν κατά μήκος όλων των διαδρόμων για ποδήλατα στο Λος Άντζελες.

«Το Κύμα» θα χρησιμεύσει κυρίως για να επιδείξει, στις γειτονιές στις οποίες προσωρινά εγκαταστάθηκε, «επιπρόσθετα κάθετα στοιχεία» για την προστασία των ποδηλατιστών, σύμφωνα με δηλώσεις στον ιστότοπο Curbed της εκπροσώπου Τύπου του LADOT, Νόρας Φροστ. Αναλόγως της κατάστασης, η LADOT μπορεί αργότερα να προσθέσει πυλώνες ή «πιο μόνιμες» μπάρες, όπως γλάστρες ή τσιμεντένια κράσπεδα.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr