Τυφώνας Λεκίμα: Τουλάχιστον 44 νεκροί στην ανατολική Κίνα από πλημμύρες και κατολίσθηση

12 Αυγούστου 2019 11:31

Στους 44 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα Λεκίμα στην Κίνα μετά και την κατάρρευση λόγω κατολίσθησης φυσικού φράγματος στην Τζετζιάνγκ, στα ανατολικά, λόγω της καταρρακτώδους βροχής, που προκάλεσε πολλά θύματα.

 

Ο φονικός τυφώνας συνέχιζε να κινείται κατά μήκος των κινεζικών ακτών, προκαλώντας ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων και προβλήματα στις μετακινήσεις. Άλλοι δώδεκα άνθρωποι προστέθηκαν στον κατάλογο των νεκρών, επτά στην επαρχία Τζετζιάνγκ και πέντε στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας, ενώ 16 πολίτες αγνοούνται, ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

 

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV της Κίνας είχε μεταδώσει χθες Κυριακή πληροφορίες για 32 νεκρούς. Ο τυφώνας Λεκίμα έφθασε πάνω από το έδαφος νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στην επαρχία Τζετζιάνγκ, με ριπές ανέμου η ταχύτητα των οποίων έφθανε ακόμη και τα 187 χιλιόμετρα την ώρα. Το κέντρο του κατόπιν κινήθηκε προς βορρά, κατά μήκος της Σαντόνγκ και στα ανοικτά των κινεζικών ακτών.
Κινεζικά ΜΜΕ καταγράφουν τις ζημιές από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Λεκίμα στα ανατολικά



iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos