Πολωνία: Νεκροί τουρίστες από καταιγίδα στα όρη Τάτρα

22 Αυγούστου 2019 19:41

Το πολωνικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24 μετέδωσε ότι υπάρχουν νεκροί και τουλάχιστον δέκα τραυματίες από σφοδρή καταιγίδα που σημειώθηκε στα όρη Τάτρα της Πολωνίας.

Ορισμένα από τα θύματα ήταν τουρίστες που έκαναν ορειβασία στο Γκίβοντ, ένα δημοφιλές στους ορειβάτες βουνό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Δεκάδες άνθρωποι επλήγησαν από αστραπές στην περιοχή του όρους Γκέβοντ. Έχουμε καταγράψει ορισμένους θανάτους σε διάφορες ζώνες των όρων Τάτρας» επισήμανε ο επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Γιαν Κρζιστόφ, όπως μεταδίδουν πολωνικά ΜΜΕ, χωρίς να αναφέρουν συγκεκριμένο απολογισμό.
Πολωνία: Ελικόπτερο διάσωσης αναζητά θύματα στην περιοχή

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν πολωνικά ΜΜΕ, κεραυνός χτύπησε έναν μεγάλο μεταλλικό σταυρό που είχε τοποθετηθεί στην κορυφή του όρους Γκέβοντ, κοντά στο σταθμό Ζακοπάνε κι ενώ στην περιοχή βρισκόταν μια μεγάλη ομάδα τουριστών.

Ο καιρός σημείωσε ραγδαία μεταβολή το μεσημέρι και πυκνά σύννεφα γρήγορα κάλυψαν τον ουρανό. Οι καιρικές συνθήκες παραμένουν άσχημες, εντούτοις ελικόπτερο διάσωσης επιχειρεί ήδη στην περιοχή αναζητώντας τυχόν θύματα.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos