Φρίκη στο Έσεξ: Σε κύκλωμα Ιρλανδών δουλεμπόρων εστιάζουν οι αρχές για τους 39 νεκρούς σε φορτηγό

24 Οκτωβρίου 2019 12:15

Γιατί οι αρχές στράφηκαν σε αυτό το συμπέρασμα - Οι 39 άνθρωποι που ήταν κλεισμένοι στο φορτηγό ψυγείο ήταν καταδικασμένοι σε θάνατο


Σε σπείρα Ιρλανδών με «ειδίκευση» στη διακίνηση ανθρώπων φαίνεται ότι επικεντρώνουν οι βρετανικές αρχές την έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν νεκροί 39 άνθρωποι σε κοντέινερ φορτηγού στο Έσεξ.

Αυτό που κάνει τις βρετανικές υπηρεσίες να στρέφουν την προσοχή τους στην Ιρλανδία είναι το γεγονός ότι η Βουλγαρία στην οποία είχε καταχωρηθεί για πρώτη φορά το κοντέινερ του θανάτου αποτελεί πεδίο δράσης, όπως σημειώνει ο Telegraph, για σπείρες λαθρεμπόρων που συνδέονται με ιρλανδικές συμμορίες.

Νωρίτερα την Πέμπτη αστυνομικοί στη Βόρεια Ιρλανδία πραγματοποίησαν εφόδους σε δύο σπίτια προκειμένου, όπως ανέφερε στέλεχος της National Crime Agency, «να εντοπίσουμε οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που μπορεί να έχουν διαδραματίσει ρόλο στην υπόθεση».

Οι 39 άνθρωποι που ήταν κλεισμένοι στο φορτηγό-ψυγείο ήταν καταδικασμένοι σε θάνατο

«Δεν είχαν καμία τύχη. Ήταν καταδικασμένοι σε θάνατο. Όσο κι αν ούρλιαζαν , δεν τους άκουγε κανείς». Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στο φορτηγό- ψυγείο που εντοπίστηκε χθες στο Έσεξ. Τα θύματα, οι 38 ενήλικες και ένας έφηβος, πάγωσαν μέχρι θανάτου μέσα στο όχημα το οποίο από το Βέλγιο πέρασε στη Βρετανία.

Όπως αναφέρουν εμπειρογνώμονες, η θερμοκρασία μέσα στο κοντέινερ που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά μπισκότων, ήταν μείον 25 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, τα θύματα, μετανάστες για την εφημερίδα, παρέμειναν κλεισμένοι στο κοντέινερ επί 15 ώρες μέχρι τη στιγμή που εντοπίστηκαν ο σοροί τους χθες από την αστυνομία.

Στην πραγματικότητα όμως φαίνεται πώς ήταν παγιδευμένοι στο φορτηγό για περισσότερες ώρες. Οι αρχές του Έσεξ ξεκίνησαν χθες έρευνα για τα αίτια θανάτου τους, αναζητώντας τη χώρα από την οποία ταξίδεψαν οι μετανάστες. Πιστεύεται ότι μπήκαν μέσα στο φορτηγό στο πολυσύχναστο λιμάνι του Βελγίου -Zeebrugge- όπου τα κοντέινερ συχνά σχηματίζουν ουρές έτοιμα για να μεταφερθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos