Ολα όσα χρειάζεται να μάθουν τα παιδιά για τη διατροφή, μέσα σε ένα λεωφορείο [βίντεο]

01 Νοεμβρίου 2019 11:44

Οι γονείς στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ έχουν έναν διαφορετικό τρόπο να μιλούν για τη διατροφή στα παιδιά τους.

Εδώ και λίγο καιρό ένα παλιό λεωφορείο το οποίο έχουν μετατρέψει ώστε μικρά παιδιά να μπορούν να εκπαιδευτούν σε θέματα διατροφικής επιστήμης, από καλύτερες διατροφικές συνήθειες μέχρι κηπευτική σε αστικό περιβάλλον, διατρέχει την Πολιτεία. Σχεδιασμένο από το Tessellate Studio, το Mobile Food Lab διαθέτει θερμοκήπιο, εργαστήριο, ακόμη και εκθεσιακό χώρο έργων τέχνης.

Ενα λεωφορείο με τα μυστικά της διατροφής
Πολλοί γονείς αναρωτιούνται τι πρέπει να περιέχει το διατροφικό πρόγραμμα των παιδιών. Ο κινητός μαθησιακός χώρος για βιώσιμη διατροφική εκπαίδευση, ο οποίος πήρε σάρκα και οστά χάρη στη συνεργασία του Tessellate Studio και του Reed Foundation, μπορεί να δέχεται έως και 30 μαθητές τη φορά.

Μεσα σε ένα παλιό λεωφορείο, όλα τα μυστικά της διατροφής
Είναι χωρισμένος σε τρεις ζώνες: Η πρώτη -«The Social Zone»- αποτελείται από φεγγίτες στην οροφή και σκοινιά, συνολικού μήκους 1.220 μέτρων, που κρέμονται από ψηλά, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα καταφύγιο-φωλιά για να διευκολύνει συζήτηση και brainstorming.

Εδώ, οι μαθητές εκπαιδεύονται στις λεπτομέρειες της κηπευτικής σε αστικό περιβάλλον και ετοιμάζουν φαγητό, χρησιμοποιώντας τα μάτια της κουζίνας, τον νεροχύτη και τον πάγκο για κοπή υλικών.
Πιο πέρα, οι μαθητές βρίσκονται σε έναν διασκεδαστικό χώρο διατροφικής επιστήμης, με ψηφιακά μικροσκόπια, LCD μόνιτορ, δοκιμαστικούς σωλήνες για βότανα και έναν «Χάρτη Γεύσεων» για να έλθουν σε επαφή με την επιστήμη της γεύσης. Τα παιδιά μαθαίνουν για την διατροφή, παίζοντας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Διατροφή και τέχνη
Στο βάθος αυτού του κινητού εργαστηρίου, σε μια μικρή κόγχη, είναι ο χώρος τέχνης. Σε αυτόν, δύο αναδιπλούμενα καρότσια μπορούν να αποσπαστούν από το λεωφορείο για να δώσουν επιπλέον χώρο για δραστηριότητες τέχνης και τεχνουργίας.
Οι άνθρωποι του Tessellate Studio τονίζουν ότι το λεωφορείο σχεδιάστηκε για να «βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν μια υγιή σχέση με την τροφή, αξιοποιώντας την εγγενή περιέργειά τους μέσω μιας πολυαισθητηριακής εμπειρίας οσμής, όρασης, αφής και γεύσης».
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Mobile Food Lab διευκολύνει τη βιώσιμη διατροφική εκπαίδευση σε μια σειρά τοποθεσιών στην Πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, πάρκων και δημόσιων εκδηλώσεων.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos