Σουαζιλάνδη: Οργιο σπατάλης από τον βασιλιά

13 Νοεμβρίου 2019 14:52

Έξω φρενών έχουν γίνει οι κάτοικοι της Σουαζιλάνδης με τον βασιλιά της φτωχής αφρικανικής χώρας, o οποίος κατηγορείται ότι ξόδεψε έναν πακτωλό χρημάτων για να αγοράσει έναν στόλο πολυτελών αυτοκινήτων για τις 14 γυναίκες του!


Ο βασιλιάς Mswati III (ο προκλητικά πολυτελής τρόπος διαβίωσης του οποίου και η αυταρχική διακυβέρνησή του έχουν απασχολήσει πολλές φορές τον διεθνή Τύπο στο παρελθόν) φέρεται να ξόδεψε έως και 15 εκατ. ευρώ για την εισαγωγή 19 Rolls Royce και 120 BMW στη Σουαζιλάνδη, που άλλαξε από πέρυσι το όνομά της σε Εσουατίνι. Φορτηγό εθεάθη να μεταφέρει από τη Νότια Αφρική πολυτελείς BMW X3 και μοντέλα της σειράς 5 σε μια χώρα όπου το μέσο ετήσιο εισόδημα φθάνει τα 11.000 ευρώ, που σημαίνει ότι ο μέσος εργαζόμενος θα πρέπει να δουλέψει σκληρά επτά δεκαετίες για να αγοράσει μια Rolls Royce, και οι σχετικές φωτογραφίες προκάλεσαν κατακραυγή.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον βασιλιά για διασπάθιση του χρήματος προκειμένου να καλοπερνά ο ίδιος και η οικογένειά του. «Θα ήταν λίγο να μιλήσει κανείς για κατάφωρη επίδειξη αλαζονείας και πλήρη περιφρόνηση των αισθημάτων του φτωχού λαού της Σουαζιλάνδης από τον μονάρχη της. Ουσιαστικά τους δείχνει το μεσαίο δάκτυλο και αποδεικνύει σε όλους ότι είναι υπεράνω του νόμου», σχολίασε ο πολιτικός Γουαντίλε Ντλούντλου.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos