Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O 9χρονος Αϊνστάιν παίρνει πτυχίο και ετοιμάζεται για διδακτορικό

17 Νοεμβρίου 2019 13:46

O μικρός Laurent Simons από το Βέλγιο, με IQ 145, μελετά στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν «Ηλεκτρολογική μηχανική»


O9χρονος Laurent Simons από το Βέλγιο, έχει IQ 145 και πήρε το απολυτήριό του μαζί με τους 18χρονους συμμαθητές του. Το αγαπημένο του μάθημα είναι τα μαθηματικά «γιατί έχουν τόση ποικιλία, υπάρχουν η στατιστική, η γεωμετρία και η άλγεβρα», είπε στη συνέντευξη που έδωσε στο βελγικό ραδιοφωνικό σταθμό RTBF.

«Από την εποχή που ήταν ακόμη νήπιο, ο Laurent Simons δυσκολευόταν να συμβαδίσει με τους συνομηλίκους του», λέει ο πατέρας του. «Δεν ήθελε να παίζει μαζί τους και οι ασχολίες τους τον άφηναν εντελώς αδιάφορο».

Ο 9χρονος genius από το Βέλγιο πρόκειται να αποκτήσει πτυχίο πανεπιστημίου και μάλιστα μελετά στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν «Ηλεκτρολογική μηχανική», ένα δύσκολο μάθημα ακόμα και για φοιτητές μέσης ηλικίας. Το προσωπικό του πανεπιστημίου τον περιγράφει απλά ως διάνοια. Ο Lauren θα ολοκληρώσει τις σπουδές του τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια όπως δήλωσε ο πατέρας του σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα διδακτορικό πρόγραμμα ηλεκτρολόγων μηχανικών, ενώ ταυτόχρονα σπουδάζει στην ιατρική.

Ο Laurent προέρχεται από μια οικογένεια γιατρών και οι γονείς του δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής καμία εξήγηση γιατί το παιδί τους είναι εξαιρετικά ικανό να μαθαίνει τόσο γρήγορα. Ωστόσο, οι γονείς του δεν θέλουν το παιδί τους να χάσει την παιδικότητά του, γι’ αυτό είναι πολύ προσεκτικοί με τις δραστηριότητες του. «Δεν θέλουμε να γίνει πολύ σοβαρός, κάνει ό,τι του αρέσει», είπε ο πατέρας του. «Αν αύριο αποφασίσει να γίνει ξυλουργός, δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Αρκεί να είναι ευτυχισμένος», δήλωσε η οικογένειά του.

ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr