Σεισμός στην Αλβανία: Έφτασαν τους 40 οι νεκροί - Αγωνία για τους εγκλωβισμένους

28 Νοεμβρίου 2019 12:50

Λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί άνθρωποι στα ερείπια - Τους 700 αγγίζει ο αριθμός των τραυματιών - Θρήνος και στην οικογένεια του Έντι Ράμα, αφού μεταξύ των θυμάτων φέρεται να είναι και η σύντροφος του γιου του


Τους 40 έφτασαν οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης την Αλβανία. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που επικαλείται ανακοίνωση από το αλβανικό υπουργείο Άμυνας, οι διασώστες που ερευνούν τα ερείπια μετά τον σφοδρό σεισμό ανακάλυψαν άλλες δέκα σορούς, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη δόνηση να φθάσει τους 40.

«Στη διάρκεια της νύχτας ανακαλύψαμε άλλα δέκα θύματα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο. «Ο αριθμός των νεκρών φθάνει τους 40», προστίθεται ενώ λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί άνθρωποι που παγιδεύθηκαν στα ερείπια μετά τον μεγέθους 6,4 βαθμών σεισμό που σημειώθηκε την Τρίτη.

Όπως αναφέρει το Associated Press, οι επίσημες Αρχές αναφέρουν ότι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται στο Δυρράχιο, 33 χλμ μακριά από την πρωτεύουσα των Τιράνων. Η αναζήτηση ωστόσο για άλλα θύματα του σεισμού έχει σταματήσει στη Θουμάνα, όπου πιστεύεται ότι δεν υπάρχουν άλλα άτομα θαμμένα στα ερείπια.

Στην ίδια περιοχή, έξι σοροί ανασύρθηκαν κάτω από τα γκρεμισμένα κτίρια κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, επισημαίνει το δημοσίευμα του πρακτορείου.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos