Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου: Δεν θέλω πόλεμο με κανέναν αλλά αν χρειαστεί θα λάβω μέτρα

07 Δεκεμβρίου 2019 14:01

«Είμαστε εγγυήτρια χώρα στην ΤΔΒΚ. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να βρεθεί λύση. Η Ε/Κ πλευρά δεν θέλει συμφωνίες» είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας


«Εμείς δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα λάβω ό,τι μέτρο χρειαστεί», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρρα».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρέθηκε στη Ρώμη στο πλαίσιο του 5ου Μεσογειακού Φόρουμ MED 2019 και, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ανατ. Μεσόγειο στην ιταλική εφημερίδα, κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο ότι δεν θέλουν συνεργασία και άρα η Τουρκία αναγκάστηκε να στείλει τα πλοία της στην ανατ. Μεσόγειο.

«Είμαστε εγγυήτρια χώρα στην ΤΔΒΚ. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να βρεθεί λύση. Η Ε/Κ πλευρά δεν θέλει συμφωνίες. Συνιστούμε την αποχή από μονομερείς ενέργειες κατά τις έρευνες φυσικού αερίου και την κατανομή των εσόδων από αρμόδια επιτροπή. Εμείς το είπαμε στους Ελληνοκύπριους, στην Ελλάδα, στην Ε.Ε., ακόμη και στα Η.Ε. Αλλά δεν θέλουν να συνεργαστούν, οπότε κι εγώ αναγκάστηκα να στείλω τα πλοία μου. Δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα λάβω ό,τι μέτρο χρειαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr