40.000 βαρέλια με ουίσκι μπέρμπον κατέληξαν σε ποτάμια μετά από πυρκαγιά

30 Δεκεμβρίου 2019 14:20

Πρόστιμο 600.000 δολαρίων δέχθηκε να καταβάλει γνωστή εταιρεία παρασκευής μπέρμπον ουίσκι για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε με θανάτους χιλιάδων


ψαριών και άλλων ειδών άγριας πανίδας όταν άδειασε 40.000 βαρέλια στους ποταμούς Κεντάκι και Οχάιο μετά από τεράστια πυρκαγιά που απειλούσε εγκαταστάσεις της.

 

Το πρόστιμο επιβλήθηκε από το αρμόδιο συμβούλιο Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κεντάκι. Η φωτιά ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο από κεραυνό σε αποθήκη με βαρέλια ουίσκι. Ήταν ορατή από απόσταση πολλών χιλιομέτρων και τόσο έντονη που έλιωσαν οι προβολείς των πυροσβεστικών οχημάτων που έσπευσαν στο σημείο.

 Η φωτιά τον περασμένο Ιούλιο σε αποθήκες ουίσκι ήταν ορατή από απόσταση πολλών χιλιομέτρων / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
Περίπου 40.000 βαρέλια ουίσκι καταστράφηκαν και το περιεχόμενό τους κατέληξε σε κοντινό χείμαρρο, που επικοινωνεί με τα ποτάμια δημιουργώντας ένα ρυάκι αλκοόλ μήκους 37 χλμ.!

Το Υπουργείο Αλιείας και Άγριων Ζώων του Κεντάκι βρήκε νεκρά ψάρια κατά μήκος περίπου εκατό χιλιομέτρων στο Γκλενς Κρι και τον ποταμό Κεντάκι καθώς και στον ποταμό Οχάιο, αν και η καταστροφή εκεί δεν ήταν τόσο μεγάλη.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos