Κοροναϊός: Πώς οι Κινέζοι θα χτίσουν δύο νοσοκομεία μέσα σε διάστημα επτά ημερών

27 Ιανουαρίου 2020 17:07

Ο πρωθυπουργός ζητά την επίσπευση της κατασκευής των νοσοκομείων


Δύσκολες ώρες βιώνει η Κίνα που καλείται να αντιμετωπίσει την επιδημία του νέου κοροναϊού, η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 81 ανθρώπους και έχει φθάσει τα 2.744 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο σύνολο της επικράτειας.

Ο νέος κοροναϊός ανησυχεί τους επιστήμονες παγκοσμίως και έχει θορυβήσει τις κινεζικές Αρχές. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που δείχνει δεκάδες μπουλντόζες να βρίσκονται επί τω έργω για το χτίσιμο δύο νοσοκομείων στην πόλη Γουχάν, όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κοροναϊός.

Οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου ξεκίνησαν μόλις την περασμένη Πέμπτη και στις εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας φαίνονται οι μπουλντόζες να σκάβουν έναν χώρο 25.000 τετραγωνικών, στον οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο, χωρητικότητας 1.000 κλινών, όπου θα φιλοξενούνται όσοι έχουν διαγνωστεί με τον ιό. Φαίνεται πως αυτή τη φορά η Κίνα θα ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό και το προηγούμενο ρεκόρ της, όταν το 2003 έχτισε μέσα 7 ημέρες ένα νοσοκομείο για τη φιλοξενία των ασθενών με τον ιό SARS.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos