Brexit: «Πάρτι» στους δρόμους με μπύρες και συνθήματα

01 Φεβρουαρίου 2020 00:52

Σκεπασμένοι με βρετανικές σημαίες, πανηγυρίζουν για την έξοδο σε παραδοσιακές παμπ και στους δρόμους - Υπάρχουν, ωστόσο, οι υποστηρικτές του «Remain», που... γιόρτασαν διαφορετικά το Brexit, κρατώντας ευρωπαϊκές σημαίες στους δρόμους


Η κλεψύδρα άδειασε και η περιβόητη ημερομηνία, η 31η Ιανουαρίου, έφτασε. Για πολλούς Ευρωπαίους μοιάζει απίστευτο, είναι όμως πια η νέα βρετανική πραγματικότητα. Ύστερα από το πολύμηνο «ράβε - ξήλωνε», ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Λονδίνο, τις απανωτές ήττες που υπέστη ο Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων και το «αντάρτικο» στους κόλπους των Συντηρητικών, η συμφωνία αποχώρησης επετεύχθη.

Το Brexit είναι πλέον γεγονός, παρόλο που χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα σχεδόν χρόνια από την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για το διαζύγιο της Βρετανίας από την ΕΕ.
000_1OL49A

Αφότου το Brexit, με τη «βούλα» της βασίλισσας Ελισάβετ, έγινε νόμος του κράτους και μετά την έγκριση της συμφωνίας από το Ευρωκοινοβούλιο, οι Βρετανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της χώρας τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos