Κοροναϊός - Γουχάν: Ντοκιμαντέρ για την πόλη-φάντασμα με συγκλονιστικές εικόνες - (Βίντεο)

21 Φεβρουαρίου 2020 17:51

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τη ζωή στη Γουχάν μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού δείχνει την ερημοποίηση της πόλης.

 

 Άδειοι δρόμοι και κτήρια είναι η εικόνα που κυριαρχεί στα πλάνα του συνεργείου, που παραμένει εγκλωβισμένο στην πόλη – φάντασμα.

Ο σκηνοθέτης Lan Bo και οι συνεργάτες του γύριζαν μία άλλη ταινία όταν, στις 23 Ιανουαρίου, η πόλη μπήκε σε καραντίνα, απαγορεύοντας στους κατοίκους την έξοδο.

«Το συνεργείο μας βρίσκεται στη Γουχάν και θέλησε να κάνει κάτι που να έχει νόημα. Θέλησε να καταγράψει αυτό που συνέβη. Πρώτον, γιατί από την απαγόρευση κυκλοφορίας και μετά, δεν έχει γίνει άλλο βίντεο που να παρουσιάζει μια τέτοια πανοραμική θέα της πόλης και δεύτερον, πιστεύω ότι αυτές θα είναι πολύτιμες εικόνες για ιστορική αναφορά και για άλλα ντοκιμαντέρ», δήλωσε ο Lan Bo.

Μην μπορώντας να συνεχίσει το γύρισμά του, το συνεργείο αποφάσισε να στρέψει τις κάμερες στους δρόμους της Γουχάν.

Το 4λεπτο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους ονομάστηκε «Wuhan: The Long Night» (Γουχάν, η μεγάλη νύχτα!) και το αποτέλεσμα είναι αλήθεια ανατριχιαστικό.

Τουλάχιστον 2.200 οι νεκροί

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των Αρχών οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό ανέρχονται σε τουλάχιστον 2.200, ενώ τα κρούσματα παγκοσμίως είναι 76.600.

Πάντως, ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία και τις κλινικές όπου είχαν εισαχθεί ξεπέρασε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, για τρίτη συναπτή ημέρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Συγκεκριμένα, 2.109 ασθενείς βγήκαν από τα νοσοκομεία την Πέμπτη, αριθμός πολύ υψηλότερος από τα 889 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Συνολικά, 18.264 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον είχαν αποθεραπευτεί πλήρως μέχρι τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, σήμερα γνωστοποιήθηκε ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου θα ξεκινήσουν στα τέλη Απριλίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos