Καλπάζει ο κορωνοϊός: Και έβδομος νεκρός στην Ιταλία

24 Φεβρουαρίου 2020 16:52

Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Ιταλία, όπου ανακοινώθηκε ότι υπάρχει και έβδομος νεκρός.

 

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην γειτονική χώρα έχουν φθάσει τα 230. Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι υπάρχει και έβδομος νεκρός. Πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ο έκτος θάνατος από τον κοροναϊό: επρόκειτο για μια γυναίκα με ογκολογικά προβλήματα από την πόλη Κρέμα της Λομβαρδίας.

Στο μεταξύ, οι ποδοσφαιρικές ομάδες ζητούν να παίξουν τα επόμενα ματς στον ιταλικό Βορρά κεκλεισμένων των θυρών.
Και σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, τέλος, κλέφτες άρχισαν να παρουσιάζονται σε σπίτια ηλικιωμένων, λέγοντας ότι πρέπει να επισκεφθούν τους πολίτες. "Μην ανοίγετε σε κανέναν", λέει σε έκκλησή του ο Ερυθρός Σταυρός.

Η Ελλάδα παίρνει μέτρα: Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας
Tην ίδια ώρα, στην Ελλάδα ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή παθολογίας – λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και επιστημονικό συνεργάτη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Νωρίτερα τη Δευτέρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Αθανάσιος Τσάκρης, καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, συνεργάτης του ΕΟΔΥ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι πλέον είναι θέμα χρόνου να έρθει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα.

Κικίλιας για κορωνοϊό: Αυξάνεται η πιθανότητα για κρούσμα στη χώρα μας
Για το ζήτημα του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξερχόμενος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι «έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Ο κ. Κικίλιας συνέστησε ψυχραιμία και υπογράμμισε ότι η χώρα είναι θωρακισμένη, έχοντας 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό. «Ο ιός (σ.σ. κορωνοϊός) προσομοιάζει της γρίπης και έτσι θα αντιμετωπιστεί. Η χώρα είναι θωρακισμένη», τόνισε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για σοβαρή, σωστή και θεσμική ενημέρωση των πολιτών.

Καταλήγοντας, ωστόσο, ο υπουργός επισήμανε ότι βάσει των γεωγραφικών δεδομένων και των εκτιμήσεων των λοιμωξιολόγων αυξάνεται η πιθανότητα για κρούσμα και στη χώρα μας. Αμέσως μετά την απογευματινή σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανακοινωθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos