Απαγόρευσαν προεκλογικό σποτ του Ερντογάν

06 Αυγούστου 2014 10:28

Στην απόφαση να απαγορεύσει προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ του υποψήφιου και φαβορί

για την εκλογή του στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Τουρκίας (YSK).

Απαγόρευσαν προεκλογικό σποτ του Ερντογάν

Το αιτιολογικό της απαγόρευσης του σποτ, που μεταδόθηκε στις 4 Αυγούστου, συνίσταται κατά την Επιτροπή στο γεγονός ότι «η εικόνα μίας γυναίκας που προσεύχεται πάνω στο και η φωνή (του μουεζίνη) που καλεί σε προσευχή στη διαφήμιση προσβάλλουν τις θρησκευτικές αξίες».

Ο δικηγόρος Κιουρσάτ Εργκιούν, που εκπροσωπεί το Εθνικιστικό Κόμμα (ΜΗΡ) προέβαλε ένσταση στην Επιτροπή για το σποτ, τονίζοντας ότι ήταν ενάντια στο νόμο περί πολιτικών κομμάτων.

Η YSK αποφάσισε να απαγορεύσει το σποτ μετά από ψηφοφορία και θα προσφύγει και στο Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας για να σταματήσει τη μετάδοση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή προχωρά σε μία τέτοια κίνηση, καθώς πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου στη χώρα απαγορεύτηκε τηλεοπτικό σποτ του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν, επειδή περιείχε τουρκική σημαία, κάτι που αντιβαίνει στον εκλογικό νόμο.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos