Συμφωνία Πούτιν - Ποροσένκο για διαρκή κατάπαυση του πυρός

03 Σεπτεμβρίου 2014 13:31
Σε έναν μηχανισμό για διαρκή κατάπαυση του πυρός στην περιοχή Ντονμπάς
της ανατολικής Ουκρανίας συμφώνησαν οι πρόεδροι της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία.

Το Κρεμλίνο ωστόσο, σχολιάζοντας τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο συμφώνησαν ως προς τα βήματα που πρέπει να γίνουν προς την ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία, αλλά δεν συμφωνήθηκε εκεχειρία ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο, διότι η Ρωσία δεν συμμετέχει στη σύρραξη.

www.kathimerini.gr

Είχε προηγηθεί η λανθασμένη ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας που έκανε λόγο για εκεχειρία μεταξύ των δύο χωρών.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Μόσχας κατέγραψε άνοδο κατά 4%, ενώ η ισοτιμία του ρουβλίου ενισχύθηκε ακτά 1,3% έναντι του δολαρίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τους φιλορώσους αυτονομιστές, τους οποίους μάχονται από τον Απρίλιο οι ουκρανικές δυνάμεις.

Τόσο η Ουκρανία όσο και οι χώρες της Δύσης υποστηρίζουν ότι η Ρωσία έχει στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία για να ενισχύσει τους αυτονομιστές, κάτι που αρνείται η Μόσχα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos