Κάμερον: Θα ράγιζε η καρδιά μου αν διαλυόταν η οικογένεια που φτιάξαμε

10 Σεπτεμβρίου 2014 18:10

Μια παθιασμένη έκκληση προς τους Σκοτσέζους να μην επιλέξουν την ανεξαρτητοποίηση από το Ηνωμένο Βασίλειο, έκανε από το Εδιμβούργο το οποίο επισκέπτεται εκτάκτως σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Αγαπώ την πατρίδα μου περισσότερο απ' ότι αγαπώ το κόμμα μου» δήλωσε μιλώντας από το Εδιμβούργο, ο Ντέιβιντ Κάμερον που επισκέπτεται την Σκοτία την ίδια μέρα με τον ηγέτη των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ και τον Φιλελεύθερο Νικ Κλέγκ με τους οποίους διεξάγουν χωριστές καμπάνιες για να πείσουν τους Σκοτσέζους να ψηφίσουν «όχι» στην ανεξαρτησία, κατά το κρίσιμο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου.

«Νοιάζομαι πολύ αυτή για αυτή την εξαιρετική χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο χτίσαμε μαζί. Θα ράγιζε η καρδιά μου αν αυτή η οικογένεια των εθνών που φτιάξαμε- και κάναμε τόσα υπέροχα πράγματα μαζί- αν αυτή η οικογένεια των εθνών διαλυόταν».

Ο Ντ. Κάμερον τόνισε επίσης ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αμετάκλητο και θα έχει διάρκεια:

Ο πρωθυπουργός της Σκοτίας, Άλεξ Σάλμοντ

Ο πρωθυπουργός της Σκοτίας, Άλεξ Σάλμοντ

«Επειδή είναι ψηφοφορία, πιστεύω ότι ο κόσμος αισθάνεται λίγο σα να πρόκειται για βουλευτικές εκλογές, ότι θα πάρετε τώρα μια απόφαση και έπειτα από πέντε χρόνια, μπορείτε να πάρετε μια άλλη απόφαση, αν μπουχτίσετε με τους παλιο-Τόρις (τη συντηρητική παράταξη του Κάμερον), διώξτε τους και ίσως να το ξανασκεφτούμε. Αυτό εδώ είναι πολύ διαφορετικό από τις γενικές εκλογές. Δεν αποφασίζετε για την επόμενη πενταετία, αλλά για τον επόμενο αιώνα».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως αν η Σκοτία επιλέξει το «όχι» στην ανεξαρτησία, αυτό θα μεταφραστεί στην εκχώρηση περισσότερων εξουσιών, αλλά προειδοποίησε ότι αν οι Σκοτσέζοι επιλέξουν να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, θα εγκαταλείψουν και την λίρα, καθώς όπως υπογράμμισε ότι μια νομισματική ένωση με την Σκοτία δεν θα ήταν εφικτή.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Σκοτίας και υπέρμαχος της ανεξαρτησίας, Άλεξ Σάλμοντ, υποστήριξε ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον Κάμερον και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς είναι να διατηρήσουν τις δουλειές τους και ότι αυτή η ξαφνική τους μετάβαση στην Σκοτία δεν είναι παρά μια αντίδραση πανικού, μετά την δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι το «όχι» και το «ναι» βρίσκονται πολύ κοντά σε ποσοστά και μάλιστα σύμφωνα με γκάλοπ της YouGov, το «ναι» προηγείται 51% έναντι 49% του «όχι».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos